Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Проектостратегия от 2000 г. за връщане на българи от чужбина

2016.07.17 Няма коментари
Spread the love

Преди 16 години в Държавната агенция за българите в чужбина е създаден проект за “Единна национална стратегия за трайно завръщане и заселване в страната на българи, живеещи извън Република България”. Тази стара национална проектостратегия бе предоставена от ДАБЧ за сведение на Комисията по политиките за българите в чужбина, във връзка с нейно заседание по тази тема (вж. тук и тук), провело се в началото на м. юли тази година.

Прави впечатление, че още преди 16 години в тази проектостратегия са били предвидени облекчения за получаваше на разрешение за постоянно пребиваване в страната на етнически българи от т.нар. историческа диаспора, които още не са въведени. Предвидено е било и създаването на възможност за придобиване на българско гражданство с акта на заселване в България.

Предоставяме на вниманието на читателите факсимилета от страниците на проекта за Национална стратегия за връщане и заселване на българи от чужбина в страната, който ни бе предоставен от ДАБЧ.

eurochicago_ss0051
.
eurochicago_ss0052
.
eurochicago_ss0053
.
eurochicago_ss0054
.
eurochicago_ss0055
.
eurochicago_ss0056
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.