Home » Авторски страници

Среща на владиката на Българския диоцез към АПЦ с членовете на “Св. Иван Рилски”

2015.01.12 Няма коментари
Spread the love

В неделя, 11 януари 2015 г.,  в залата на храма „Свети Иван Рилски – Чудотворец“ в Чикаго след Божествената литургия, се състоя важна среща, за която Еврочикаго съобщи по-рано тук.  На срещата, освен хора от енорията, членовете на църквата и настоятелството, присъстваха и членове на епархийския духовен съвет на Българския диоцез към ОСА, членове на борда на диоцеза и лично владиката Александър (на снимката долу – в средата).

Church_20150111_021
.

По-късно днес ще публикуваме подробности от това как протече срещата, която по думите на владиката e била необходима, “за да се обяснят последните събития и решения на диоцеза, за да се разсее дезинформацията и изясни позицията на епархията по отношение на енорията”.  Eurochicago.com бе единствената медия на събитието, а посещението в залата, където се проведе събранието, неочаквано беше почти символично.

Още по темата четете тук. Очаквайте и интервюто на П. Стаматов с доскорошния свещеник Валентин Ноцков, който вече е назначен за певец на църквата, поради това, че е бил лишен от свещенически сан от БПЦ.

 

Church_20150111_010
.

Church_20150111_030
.

Church_20150111_035
.

Church_20150111_040
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.