2024-03-29

6 thoughts on “Концепции на кандидатите за председател на ДАБЧ

  1. Защо ни заблуждавате, че ще има конкурс??? Заради такива лъжи заминават тези, които не могат да търпят. Заминали са, защото не виждат как могат да бъдат част от действителността на България. Не виждат как с труда си трябва да вадят заплатите на по – неграмотни и мързеливи връзкари, които никога не са чували думата „конкурс“ за постъпване на работа, а всичко в живота си са го получили на готово (понякога скрито зад изслушвания). Заминали са, защото какъвто и избор да направят в България, наследниците на ченгесаро-комунистическата пасмина ще продължават да ги държат в мизерия и нищета, както са живели родителите им. Заминали са,защото не вярват на приказките за „утрешния ден“ на другарите от БКП,маскирани под различни партии и цветове, 45+25 години крадат и лъжат народа. Заминали са, защото са вложили години в образование и квалификация, а в България прогресират само връзкарите и близачите. Заминали са , защото видяха какъв е „утрешния“ или вече днешния ден на другарите от БКП, техните наследници, и какъв е днешния ден на родителите им, които сляпо вярваха на обещанията и приказките за „утрешния ден“. Заминали са, защото не вярват, че днешните циагнчета някой ден ще се ограмотят, ще проработят, и тогава да има удръжки за пенсии. Заминали са на място, където, където живота им може да не е по-щастлив и по-добър, но е финансово по-спокоен. Заминали са заради нещо, което другарите вече 45+25 години обещават, а единственото което се случи бе, че от сополиви комсомолски секретари/ки станаха милиардери. Заминали са, защото не са съгласни да бъдат част от всичко това.

  2. Сега виждам, че Кирил Радев е кандидатът, който в последния абзац доста дипломатично е намекнал, че финансирането е ключовият момент. Така е, няма супермен, който с толкова малко пари да угоди на очакванията към тази агенция. Така че за мен Кирил Радев е силният кандидат, а Виктория Маркова е най-вероятният победител. Няколко от останалите, явно дългогодишни служители според мен са много добри автори на научни трудове, но не предлагат нищо ново в развитието.

  3. Към Стефан: Концепциите на кандидатите са прикачени отново, като файлове във формат пдф – те се отварят след кликване върху имената. (Ако от ДАБЧ сменят пак формата или адреса на хипервръзките, това няма да се отрази на отварянето на концепциите тук.)

  4. Концепцията на Виктория Маркова е сравнително безинтересна, т.е. липсват големи обещания, но е най-реалистичната. С бюджет от под 700 000 лв агенцията наистина ще трябва да се съсредоточи над по-малко, но по-качествени дейности. Т.е. най-важната задача пред следващия председател би трябвало да е драстично вдигане на бюджета, за да може да свърши нещо ново. Но който го каже на глас едва ли ще си спечели симпатии в МС – прекия работодател. Виждам големи шансове да изберат именно реалистката.

  5. Виктор Хинов – концепция

    Дами и господа. Доколкото го виждам аз Държавната Агенция за българи в чужбина в момента може да има само един приоритет. Това е работата с най-новата българска емиграция. През последните двадесет и пет години България загуби над педесет процента от работната си сила в лицето на българските емигранти. Нашите работници поправят улиците и строят къщите на западна европа срещу жълти стотинки, докато българските улици се разрушават а българските проекти за строежи се печелят от чужди фирми срещу огромно заплащане.Българските лекари и медицински сетри се грижат за и без това висококачественото здравеопазване на чужди държави, докато в България осем годишно дете умира от апендицит защото няма кой да го оперира. Нашите учители обучават американците на английски език и литература, докато българчетата забравят да пишат и разговарят на собствения си роден език. Наши честни предприемачи отварят магазини в българските квартали на Чикаго, или осъществяват превоз на товари по цяла северна Америка, докато Българския пазар се превзема от магазински вериги от чужбина а малките квартални магазинчета един по един затварят врати поради неравната конкуренция.
    Българи, моята концепция за работата на агенцията е да се израсходват всичките и пари за изграждане на отношения с българските емигранти по света. Такива отношения в момента българската държава няма. Аз предлагам да се насочи работата на агенцията към издирване и въвличане на активни българи зад граница в работата на агенцията на доброволни начала. Аз предлагам да се започне с организиране на държавен фонд с участие на дарители с име „Българио върни се“, който фонд да се използва за намаляване на цените на самолетните билети до българия за пътници с българско гражданство. Аз предлагам агенцията да се заеме неотложно със създаването на банкова институция, която ще се занимава единствено с преводите на парите на българските емигранти до техните роднини, като основната и цел ще бъде намаляване или премахване на таксите за тези преводи. Аз предлагам агенцията да почне масирана кампания в медиите насочена към представянето на новата българска емиграция, като част от българското общество работеща за добруването на България не по-малко от колкото живеещите в България българи. Нека държавната агенция за българи в чужбина бъде въжето, което държи заедно снопа пръчки на хан Кубрата обединявайки и приобщавайки.
    Аз също предлагам при невъзможност тази концепция да се осъществи през следващата 2015 година да се разформирува цялата агенция и парите отделени и от бюджета да се прехвърлят към пенсионните фондове за да се подпомогнат поне малко престарелите родители на всички ни емигранти и не емигранти.

  6. Линковете на концепциите са сменени на сайта на ДАБЧ, така че тези посчоени тук дават грешка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *