Home » Авторски страници, Е-Списание

Вижте как изглежда бюлетината в чужбина и кажете справедливо ли е това?

2014.10.05 6 коментара

Ето как изглежда бюлетината в една от изборните ни секции в САЩ за днешните избори. Забележете, че дясната й част е напълно празна:

buletina_2014
.

А ето как изглежда същата бюлетина в България:


.

Кажете справедливо ли е, според Вас, това?

Какво ни отговориха партиите на този и други подобни въпроси може да намерите в обобщителната ни таблица ТУК. И дано тя ви помогне в трудния днешен избор.

.

6 коментара »

 • alf said:

  В чужбина няма преференции, ти сега ли го научаваш това? Напълно нормална е бюлетината от първата снимка. На следващите избори ако има МИР-Чужбина, ще има и преференция…. Приятен ден на всички!

 • Стефан said:

  Колега, alf, защо няма префереции в чужбина е ясно. Както и че Еврочикаго не го научава сега. Въпросът е : нормално ли е това? Къде е равното избирателно право?

 • Joanna said:

  Гласовете на българите от чужбина (в страните в които е открита избирателна секция) се разделят по регионален признак и се прибавят към избрани чрез жребий МИР в България. След изменението на ЗИНП от 2009 г, гласовете от чужбина не се прибавят към избирателните райони в страната, а участват в сумата на гласовете при разпределянето на мандатите на национално ниво.

 • Peter S said:

  КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
  (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии…

 • Peter S said:

  Ето още една разлика: Зад граница от МВнР ни казват, че е забранено да знаем колко са гласувалите – можело само след края на деня. Така е дори и в Корея, където с избирателни права са смешното число около 100 човека. Строго е и в Чикаго, където хората отиват да гласуват към обяд (в същото време при в България изборният ден е завършил) и едва ли активноста ни има някакво значение. По какъв начин да ги заставим и при нас да изписват така цифричките? Кой може да е издал подобна тъпа забрана? Не способства ли тя за изборни измами в Турция?

  vot010
  .

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.