2024-04-19

8 thoughts on “Предизборна анкета на Еврочикаго: Отговорите на ПП „Глас народен“

  1. Забавих се отговора, но мисля, че така е по-добре. Особено, сега, когато са ясни крайните резултати от изборите. Голяма част на това „недочуване“ какво прави Глас Народен се дължи както на медийния чадър, така и на непопулярността на основните елементи, заложени още в началото от нас – образование и наука. Но, те не изкарват хора по улиците и не събират протестиращи – съответно и отразяване. За съжаление. С това, в никакъв случай не омаловажавам зелената идея – напротив, като човек занимаващ се с лидерство и устойчиво развитие и малки и средни предприятия – знам важността й. Провери в Гугъл имената д-р Христо Лафчиев и Николай Николов. Камъче сме и то не малко. Давам и линк от сайта и още един,да се разбере кои са. http://glasnaroden.bg/bg/новини/позиции/282-taka-zashtitihme-poziciqta-si http://www.blitz.bg/news/article/198662 Лично позиция от мен – до януари тази година не познавах никого от ГН. Включих се като независим кандитат на кастинга за евродепутати. Партията не е фен клуб на Светльо Витков, в това съм убедена, затова станах и член. Това, че той има доста голяма популярност в професията си, не може да се отрече – де да имаше повече такива глави на партии! Но, вече 3-ти избори с резултат над 1% не мисля, че се дължат на фенове. Лично моята кауза от сега нататък са малки и средни предприятия и усточиво развитие – разбирайте всички модели бизнес и общество като КСО, социално предприемачество и други. От това разбирам – с това се ангажирам. Последно – качвам и един линк що се отнася за постигнатото в отношение изборен кодекс. Предполагам, че ще ти е интересно. Освен това сме и първата партия обявила се против платените застъпници – тази легална форма за купуване на гласове. Ще продъжим да настояваме за тази промяна, още повече, нито една партия не отчита тези пари – 11000 сикции (ако всички са покрити) по 50 лева – ти направи сметка. Потърсете ни!Поздрави и най-добри пожелания. http://www.glasnaroden.bg/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA/28-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80/201-%D0%BC%D0%B0%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D1%8C%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2

  2. Да, благодаря за поясненията.
    Въпросът със субсидията е само за илюстрация. Поантата на моята критика е, че смятам, че ГН не участва в националния дебат. Както се очаква от една партия и както подобава за да оправдае смисъла на тези >1% гласове. Една малка партия, която смята, че е изразител на младите, трябва да има позиции, да бъде камъче в обувката, да я чуваме в националния дебат, да дерзае и се бори да покаже, че дадените за нея гласове не са загуба на енергия или не е просто фен клуб на Светльо Витков. Гласове – сватбарски куршуми. Отиват нагоре в небето за майтап. Но „дивеч не улучват“, не допринасят с нищо за демокрацията.

    Очевидно е, че една малка партия не може да е вездесъща. Ето защо от малките партии се очаква да загризят накякъв специфичен кокъл и да станат ексепрти в него . И там да „разкатават майката“ на другите.

    За сравнение, ето например Зелените – нито имат пари, нито имат гласове, но се чуват в обществения дебат, борят се, имат кауза – защитата на приоридата. Заменки, национални паркове, лифтове – всеки знае , че те „експертите“ по това.
    Коя е каузата на ГН с една дума? Къде сте „елсперти“? За како човек да ви потърси?

  3. Стефане, благодаря за въпроса. Можеше просто да посетиш сайта на Глас народен и да прочетеш в детайли къде и за какво отива субсидията – единствената партия в България, която дава отчет за това. http://www.glasnaroden.bg/bg/component/content/article?id=162 Все пак ще спомена, че за една година и пет месеца (от началото на субсидията) са изградени 35 действащи структури в цялата страна. Що се отнася до медиите, ето ти тарифите за евроизборите – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.341302149351154.1073741851.127457487402289&type=1 Субсидията е по-малко от 600 000. Припомням ти, само за тази година това са втори избори. Ще ти припомня и субсидиите на другите партии – говорим за 20, 30 до 80 милиона. Можеш да отидеш да зададеш същия въпрос и на тях – лично на мен ще ми е доста интересно дали ще получиш отговор. Последно – според теб кое е по-добре – да се говори с избирателите лично чрез интернет (както аз и ти в момента) или да гледаш клипче по някоя телевизия? Обръщам внимание и на качеството на българските медии, а и да не забравяме и „независимите“ социологически агенции.https://www.facebook.com/glasnaroden.bg/photos/a.145269972287707.34132.127457487402289/390483464433022/?type=1&relevant_count=1 Мисли, каквото желаеш, но все пак – базирай се на факти, не само на предположения. Факт 1 – аз съм тук и ти отговарям.

  4. Все пак нека отбележим, че единствената партия, която осигурява последващо участие във форума под интервютата, се оказва Глас народен,
    в лицето на г-жа Mаджистрели.
    Това само по себе си е похвално.

    Но аз си задавам друг въпрос. В отговор на последния въпрос се казва:

    – Комуникацията с нашите избиратели става предимно по електронен път. Бъдейки млада партия, с ограничени финансови ресурси, медийната ни кампания, както в България, така и в чужбина, е ограничена до безплатни форми.

    Силно съм учуден. ГН мина 1% и получава държавна субсидия. За какво я използва, ако не за да води платена предизборна кампания?
    Не е ли това злоупотреба със смисъла на държавното финансиране? Все пак един политически субект има отговорност към своите избиратели и изобщо към демокрацията да прави някаква политическа дейност. Да защитава идеи, да участва в дебата.
    вероятно ГН е единствената партия, получила държавна субсидия, която не чуваме никъде между два избора.

    Някакъв вид изборно рентиерство – явявам се веднъж на няколко години, подкрепят ме едни там неясни избиратели, които май освен да си харесват шегичките и закачките и малко национализъм за цвят – така де, да поплюем по малцинствата хляб не иска, политическа визия нямат, и после се принизявам и си кльопам от субсидията и пей сърце. И така до другите избори.

    А отговорите по-горе са обидно некомпетентни. Вкл. за MИР чужбина. Но не само.

  5. Цеко, безпринципните коментари не заслужават отговор. Коментирам, защото си пръв – повече няма да се повтори. Свържи се лично с мен, тук или във ФБ (станицата на ГН или моята лична), готова съм да отговоря на всеки смислен въпрос.

  6. Здравей, Любо! Казвам се Венета Маджистрели (Veneta Magistrelli), тоест можеш да се свържеш с мен и вбъдеще, ако имаш и други въпроси. За конкретния, поставен от теб тук: в момента ти можеш да гласуваш за определена партия, но не и за даден кандидат, ако се намираш в чужбина. Но, смятам, че имайки предвид безпринципните коалиции (с единствена цел – влизане в парламинта), които се съставиха в последните парламентарни избори (а, и не само), поставянето на кандидати на определени места, активността на българските граждани в чужбина (да назовавм ли най – активните?) и „методиката“ на броене на гласовете по различен от определения по закон начин(или заобикаляйки го), шансовете ти наистина да имаш свой народен представител се свеждат до много малко, дори да имаш точно име. Замисли се пак, къде са най-многото избирателни секции. Виж как се избира ЦИК тук: https://www.facebook.com/glasnaroden.bg/photos/a.145269972287707.34132.127457487402289/391398504341518/?type=1&theater За да имаш личност, пряко отговаряща на теб, първо е необходима промяна в „точното броене“, кандидатите, предложени от партиите и най-вече – личност. Гласувай за когото желаеш, но гласувай. Дано си разбрал.

  7. Ганювски Боклуци,собственици на многомилионно откраднато имане…“ОБИР НАРОДЕН“ е вярното именце…

  8. Абе тези от Глас Народен, дали не биха могли да се пообразоват малко? Не съм сигурен, че разбирам какво казват:

    „- Ако се създаде МИР “Чужбина” от кого ще бъде контролиран? И как чрез създаването му българите зад граница ще знаят за кого са гласували?
    Централизирането на българите в чужбина според нас е опит да бъде контролиран вота. Необходими са промени. Вижте как се сформират листите, а и ЦИК.“

    Срамна работа… Аз като гласувам, много добре зная за кого. Знам също, че няма как да гласувам за Глас Народен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *