2024-03-29

3 thoughts on “П. Стаматов: МВнР трябва да работи заедно с ВОС за изборите в чужбина

  1. В продължение на написаното по-горе, прибавям. Ако си забелязал, медиите протягат микрофоните за авантюрите или идеите на българите от чужбина, преживяни, родили се, или осъществили се, но само в чужбина. Микрофона изчезва от момента в който заговориш за проблемите в България. А в степенуване на важностите, България и положението в страната е много по-важно, от проблемите и мероприятията предприети в чужбина.

  2. Здравей Петре, не ми излиза „триъгълника“ и не можах да чуя записа. По принцип поддържам казаното от теб. Появата „на парче“ на българи от чужбина е гледана като „забавление“ от колкото по съдържание. Примерът с „писателят“ от Франция, който фактически издава туристически гидове с търговска цел е показателен. Поради това казвам, хората които имат опит, познания и идеи се нуждаят от трибуна. Най-чуваемата трибуна в България е Парламента! Това е истинската цел на политическата борба за спасението на Родината. Всичко останало отклонява вниманеието и ни откъсва от България. Отчуждаването е цел, която е реализирана и надявам се не за винаги. Но в България се поддържа към диаспората завист и лошо настроение, по разбираеми причини. Докато емиграцията се занимава само със собствени цели и инициативи, без връзка с останалите „там“, отрицателното настроение само ще расте. Това са някои от проблемите, които исках да споделя с теб. Желая ти успех. Божидар

  3. Това с Германия е страхотен резил за всички български политици! Толкова години ни пълниха главите, как „Германия забранява избори извън дипломатическите представителства“. Оказа се лъжа. Защо? Защото не им изнася българите в чужбина да гласуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *