Home » Авторски страници, Е-Списание

П. Стаматов: МВнР трябва да работи заедно с ВОС за изборите в чужбина

2014.08.11 3 коментара
Spread the love

PeterStamatovБез помощта на българските организации и Временните обществените съвети (ВОС) на българите зад граница нормални избори в чужбина не могат да се проведат – предупреди днес основателят на електронния портал Eurochicago.com  в предаването “Преди всички” по програма “Хоризонт” на БНР.
За първи път сега българите в чужбина са обединили усилията си да направят активно гласуване в чужбина, да се отворят повече секции. Предвиден е и специален портал, който да координира дейността им. Но техните усилия трябва да бъдат подкрепени.
Министерството на външните работи (МВнР), Държавната агенция за българите в чужбина(ДАБЧ) и другите държавни институции, работещи с българите по света, трябва да се обърнат и да подадат ръка на ВОС. Българите зад граница очакват в най-скоро време и нов Закон за българските граждани в чужбина – каза още Петър Стаматов пред водещата на предаването Ирина Недева.

Чуйте запис на разговора им тук (кликнете с мишката върху триъгълничето в ляво).

.

Още по темата за изборите в чужбина може да научите тук: Парламентарни избори ’2014 (сборна тема)

.

Линк към страницата на Временните Обществени съвети на българите в чужбина – www.GlobalBulgaria.Org  

3 коментара »

  • Любо said:

    Това с Германия е страхотен резил за всички български политици! Толкова години ни пълниха главите, как “Германия забранява избори извън дипломатическите представителства”. Оказа се лъжа. Защо? Защото не им изнася българите в чужбина да гласуват.

  • Божидар Чеков said:

    Здравей Петре, не ми излиза “триъгълника” и не можах да чуя записа. По принцип поддържам казаното от теб. Появата “на парче” на българи от чужбина е гледана като “забавление” от колкото по съдържание. Примерът с “писателят” от Франция, който фактически издава туристически гидове с търговска цел е показателен. Поради това казвам, хората които имат опит, познания и идеи се нуждаят от трибуна. Най-чуваемата трибуна в България е Парламента! Това е истинската цел на политическата борба за спасението на Родината. Всичко останало отклонява вниманеието и ни откъсва от България. Отчуждаването е цел, която е реализирана и надявам се не за винаги. Но в България се поддържа към диаспората завист и лошо настроение, по разбираеми причини. Докато емиграцията се занимава само със собствени цели и инициативи, без връзка с останалите “там”, отрицателното настроение само ще расте. Това са някои от проблемите, които исках да споделя с теб. Желая ти успех. Божидар

  • Божидар Чеков said:

    В продължение на написаното по-горе, прибавям. Ако си забелязал, медиите протягат микрофоните за авантюрите или идеите на българите от чужбина, преживяни, родили се, или осъществили се, но само в чужбина. Микрофона изчезва от момента в който заговориш за проблемите в България. А в степенуване на важностите, България и положението в страната е много по-важно, от проблемите и мероприятията предприети в чужбина.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.