Home » Авторски страници, Е-Списание

Експертът Д. Димитров за изборите в чужбина

2014.08.10 Няма коментари
Spread the love
DimitarDimitrov2014

Димитър Димитров

Днес в предаването “Неделя 150” на програма “Хоризонт” на БНР бе поканен и говори политологът Димитър Димитров*, който само преди дни бе спряган за министър по изборите – пост, който от 48 часа вече е зает от Красимира Медарова**.

Експертът се застъпва за създаването на Избирателен район “Чужбина”, казва, че този въпрос стои от 2005 г. насам и че пак е бил заметен под килима от досегашното Народно събрание, но трябва да бъде поставен на общественото внимание и пред новото мнозинство в парламента, каквото и да е то след изборите. Той се застъпва също за електронно гласуване на българските избиратели в чужбина.

Цялото мнение на Димитър Димитров за изборите в чужбина, изразено пред националното радио, може да се чуе по-долу. (Кликнете с мишката на триъгълничето в ляво).

.

.

——————————————————————————————

*Димитър Димитров е политолог, преподава избори, избирателни системи и електорална социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Участвал е като експерт в консултациите по сега действащия Изборен кодекс, в изготвянето на експертно решение за активната изборна регистрация, както и в множество изследвания на изборите в България от 1990 г. насам. Член е и на Изборния борд към Министерския съвет. Специализирал е политическа система на САЩ в Американския университет във Вашингтон. Член е и на Българската политологическа асоциация.

** Красимира Медарова е съдия от Софийския апелативен съд. На 8 август държавният глава Росен Плевнелиев издаде указ, с който назначава Красимира Медарова за служебен министър за организация на изборния процес. Вж. ‘Протестна мрежа’ протестира срещу новата министърка за изборите 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.