Home » Избрано

Книги в кошчето на парламента. Депутати захвърлят и труда на емигрантите в Чикаго

2012.10.27 Един коментар
Spread the love

Пощенските кутии на народните избраници (на снимката) се пълнят догоре не само със законопроекти и писма от избиратели, но и с книги. Те обаче заминават директно не къде да е, а в кошчето за боклук в кулоарите, без дори кориците да са разгърнати, видя репортер на „Всеки ден”.

По-обидно дори изглежда изхвърленото списание на българските емигранти в чужбина – „Борба”. То се издава от „Българския национален фронт” – организация на нашенците в Чикаго, където е и най-голямата концентрация на българи в САЩ въобще. В него авторите пишат с носталгия за родината, припомнят исторически битки и съобщават новините от ежедневието в България.

Материалите обаче явно не представляват никакъв интерес за народните избраници и те с лекота ги мятат в най-близката кофа. Освен списанието, в нея се запокитват и книги на техни колеги, сред които и издания на атакист №1 Волен Сидеров.

Хвърлянето на литература в кошчето обаче не е прецедент за депутатите. Последния път на мястото на Сидеровите творения там се озоваха десетки стихосбирки на Никола Вапцаров, които социалистите стовариха в парламента по повод 70-та годишнина от разстрела на поета. Широкият обществен отзвук от грозното деяние обаче не поучи народните избраници да се отнасят с повече уважение към книгите.

Източник:  Vsekiden.com

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.