Home » Е-Списание

Президентът Плевнелиев се среща с българите от Чикаго на 19 май

2012.05.01 3 коментара
Spread the love

Всички централни медии в България съобщиха за предстоящата първа среща на президента Плевнелиев с българите в Чикаго, която ще се проведе в Чикагската ботаническа градина в Гленко от 12:00 ч. на обяд на 19 май 2012 г.

Вестниците Стандарт, Труд, 24 часа, Монитор и др., както и електронните медии БНР, БНТ, Фокус нюз и пр. отделят голямо внимание на предстоящото посещение на държавния глава в Чикаго.

На своите страници и в емисиите си те разпространиха съобщението от пресслужбата на Президентството, че г-н Плевнелиев е предвидил важна среща с българите в «столицата на емиграцията» ни в САЩ. За да може да се срещне и запознае с повече хора, за да отговори на повече от техните въпроси, той освен че ще посети двете православни църкви и други български места, е отделил време и за личен контакт с всички желаещи.

Мястото и времето са подбрани така, че повече сънародници да имат възможност директно да разговарят с българския държавен глава. Чудесно място за това в съботния ден е Ботаническата градина в Гленко с адрес: Chicago Botanic Garden‎, 1000 Lake Cook Road, Glencoe, IL 60022
Часът и мястото бяха потвърдени и от генералния консул Симеон Стоилов.

Срещите на български държавници със сънародниците ни тук са винаги динамични, a за мнозина от гостите – и паметно изпитание. От управляващите последно ни е гостувал министърът на външните работи Николай Младенов. Дълго ще се помни и предизборното посещение през 2009 г. на тогавашния кмет на София и неформален лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

И сега българите готвят сериозни въпроси за държавния глава Росен Плевнелиев. По традиция www.Eurochicago.com събира въпросите на българите от САЩ, за да ги предостави на държавния глава. Oт службата на президента са обещали той да отговори на всички. Изпращайте вашите въпроси на редакционния имейл, посочен в КОНТАКТИ на Еврочикаго.

3 коментара »

 • Български генеалогичен център - Чикаго said:

  Въпрос към Президента на Република България Росен Плевнелиев.

  Уважаеми господин Президент,
  Може ли да ни съобщите от коя хаплогрупа сте по бащина и майчина линия?
  Благодарим Ви.

  Български генеалогичен център – Чикаго

 • Петър said:

  Все пак не не разбрах нищо, за това кога ще е срещата.
  Мола допълнете и тази информация.

 • Mariana said:

  Из публикацията:

  “…първа среща на президента Плевнелиев с българите в Чикаго, която ще се проведе в Чикагската ботаническа градина в Гленко от 12:00 ч. на обяд на 19 май 2012 г.”

  “…Ботаническата градина в Гленко с адрес: Chicago Botanic Garden‎, 1000 Lake Cook Road, Glencoe, IL 60022”

  Може би трябваше да погледнете текста по-внимателно.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.