2024-04-25

2 thoughts on “Условия на конкурса „Българско събитие на годината в САЩ”

  1. Валери, на този етап от конкурса читателите предлагат различни събития, които да запишем в списъка на предложения за номинации. Прави се със имейл изпратен до [email protected] Текстът на имейла трябва да съдържа – вашите 2 имена и тел. за връзка ако спечелите наградата, събитието което предлагате, ориентировъчна дата и място на провеждане.
    Концертите на Слави там вече са записани, а името отзад показва кой ни е казал първи за тях.По имейл ни изпратете друго/и предложение/я. Ето линк към списъка с предложените до сега събития:
    https://www.eurochicago.com/2010/12/spisak-bg-sabitia-2010/

    Още един път, казано с други думи:
    Конкурсът се състои от 2 части. В първата част ( до 15.01.2010 г.) се събират всички интересни събития с българско участие в САЩ за изтичащата година. След това един от читателите изпратили предложение до редакцията, избран чрез жребий, ще получи награда – дигитална видеокамера Sony.
    В заключителната втора част, чрез читателско гласуване ще определим «Българското събитие на годината» и пак по жребий един от гласувалите за събитието ще получи лаптоп Lenovo.

  2. Турнето на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“ в САЩ през месец ноември предизвика изключително положителен резонанс не само сред българската общност там, но и сред самите нас в България. Това е уникално събитие за българската емиграция отвъд океана, тъй като подобна грандиозна концертна изява зад граница до момента не са имали никоя популярна българска група или изпълнител. Най-популярният български водещ и перфектният му оркестър показаха на американските граждани, че можем достойно да конкурираме успелите професионалисти „звезди“ в подобни музикални прояви, без излишна помпозност и перчене, сякаш е нещо съвсем естествено… А не е… Защото след участието на националите в световното първенство по футбол през 1994 г., това е втората подобна пъртина в разкъсването на информационния мрак за нашата идентичност на запад. Бяхме отново невероятно горди и щастливи, че и ние можем да сме сред световния елит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *