Home » Е-Списание

Условия на конкурса „Българско събитие на годината в САЩ”

2010.12.13 2 коментара
Spread the love

Конкурсът „Българско събитие на годината в САЩ ‘2010” е разделен на две части:

Първи етап – попълване списък на българските събития в САЩ.
До 25 януари 2011 г. (първоначално бяхме поставили дата 15.01.) ви приканваме заедно да направим обзор на случилото се през изтеклата година – списък със събитията, който ще бъде допълван до края на конкурса, може да намерите тук – линк.
Жребий ше определи едно събитие от пълния списък, а първият съобщил ни за събитието, ще получи за награда дигитална видеокамера Sony. Няма значение дали събитието е голямо или малко, щом е попаднало в списъка, този който е разказал за него, е достоен за наградата. А ако е изпратил материал или снимка, публикувани на нашите страници, то той ще получи от редакцията допълнителено цветен четец за електронни книги (eBook reader).

В края на януари, заедно с медийните ни партньори ще изберем и публикуваме номинираните събития за втория заключителен етап на конкурса. Организаторите и/или участниците в събитията селектирани за финала ще получат специални грамоти. След това, читателският вот за отделните номинации ще определи “Българското събитие на годината в САЩ”, а жребий сред гласувалите за победителя в конкурса ще определи кой от читателите ще получи главната награда – лаптоп (Lenovo – 15.6” HD LED). Ако на страниците на Еврочикаго събитието е отразено, то за автора на материала също е предвиден подарък – електронен четец (eBook reader).

Главна страница на конкурса -линк.

2 коментара »

 • Валери Иванов said:

  Турнето на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“ в САЩ през месец ноември предизвика изключително положителен резонанс не само сред българската общност там, но и сред самите нас в България. Това е уникално събитие за българската емиграция отвъд океана, тъй като подобна грандиозна концертна изява зад граница до момента не са имали никоя популярна българска група или изпълнител. Най-популярният български водещ и перфектният му оркестър показаха на американските граждани, че можем достойно да конкурираме успелите професионалисти „звезди“ в подобни музикални прояви, без излишна помпозност и перчене, сякаш е нещо съвсем естествено… А не е… Защото след участието на националите в световното първенство по футбол през 1994 г., това е втората подобна пъртина в разкъсването на информационния мрак за нашата идентичност на запад. Бяхме отново невероятно горди и щастливи, че и ние можем да сме сред световния елит!

 • Pesho said:

  Валери, на този етап от конкурса читателите предлагат различни събития, които да запишем в списъка на предложения за номинации. Прави се със имейл изпратен до [email protected] Текстът на имейла трябва да съдържа – вашите 2 имена и тел. за връзка ако спечелите наградата, събитието което предлагате, ориентировъчна дата и място на провеждане.
  Концертите на Слави там вече са записани, а името отзад показва кой ни е казал първи за тях.По имейл ни изпратете друго/и предложение/я. Ето линк към списъка с предложените до сега събития:
  https://www.eurochicago.com/2010/12/spisak-bg-sabitia-2010/

  Още един път, казано с други думи:
  Конкурсът се състои от 2 части. В първата част ( до 15.01.2010 г.) се събират всички интересни събития с българско участие в САЩ за изтичащата година. След това един от читателите изпратили предложение до редакцията, избран чрез жребий, ще получи награда – дигитална видеокамера Sony.
  В заключителната втора част, чрез читателско гласуване ще определим «Българското събитие на годината» и пак по жребий един от гласувалите за събитието ще получи лаптоп Lenovo.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.