Home » Е-Списание

Стефан Манов по “Хоризонт” в защита на равните изборните права на емигрантите

2010.08.06 Няма коментари
Spread the love

Българският учен и емигрант във Франция д-р Стефан Манов гостува в БНР в две последователни предавания на програма “Хоризонт”.
В тях той защити равните изборни права на българските емигранти и запозна слушателите с жалбата на НПО «Българо-Френски Форум» до омбудсмана Гиньо Ганев (вижте тук), в която се алармира, че правата на над 1 млн. граждани, живеещи днес извън страната ни, мълчаливо са нарушавани от няколко правителства в продължение на повече от 10 години. Ще чуете и мнението му за готвения в НС нов Изборен кодекс, както и сравнение на нашата избирателна система с френската и на други европейски страни.
Записите на предаванията от 8 и 12 минути съответно, са в звуковите файлове по-долу. Редакцията на Еврочикаго се извинява за качеството на записа, който не е студиен, но в случая по-важно е качеството на казаното.

Horizont_2august2010

Horizont__4august2010

Още материали по темата за гласуването на българите зад граница ще намерите в нашия обзор (линк).

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.