2024-03-28

3 thoughts on “Цанко Арабаджиев до президента Радев

  1. Уважаема г-жо Петрова, ако искате, съберете коментарите, за които споменавате, и ги изпратете на редакционния имейл на Еврочикаго – [email protected], като посочите по възможност и линкове за това къде точно са направени. След което те могат да бъдат публикувани, с хипервръзка към публикацията на писмото на г-н Арабаджиев. После може да бъде изпратен имейл до Президентството с линкове към тези публикации. Това е, което медията може да направи.

  2. Уважаема редакция на EUROCHICAG0.COM,
    Предлагам коментарите в подкрепа писмото на Цанко Арабаджиев до президента Радев да бъдат събрани и да бъдат внесени в писмен вид в Президентството.
    Без развито гражданско общество е много трудно да се търси справедливост, когато вече е доказано, че институциите не защитават правата на гражданите. Нека се създаде система как отделните представители на обществото да подкрепят такива смели решения, като писмото на Ц. Арабаджиев. Но то ще остане „глас в пустиня“, ако не бъде подкрепено от много хора и тези мнения не бъдат подадени в писмен вид с входящ номер (отговорът трябва да дойде обратно в рамките на 15 до 30 дни) към висшия орган, откъдето се очаква справедливо решение.
    Гледах видеоклипа с арестуването на Иванчева за въдворяването ѝ в затвора. Но и да не бях го гледала, фактът е достатъчно потресаващ, защото всеки който достатъчно внимателно е следил разследвания на различни медиите, стига до заключението, че процесът е безкрайно неясен и с много съмнителни елементи, пришити към него. Само факта, че Иванчева е отведена далече от колата, когато в багажника и колата ѝ се преравя от хора, които имат съмнителни мимики и си подават съмнителни сигнали. Обвиняемата не е взела и ползвала сумата, която и се преписва като поискана сума. Тя се е явила пред детектора на лъжата и той показа, че казва истината. Готова е пак да се яви, пред официално разследващи органи, но те не отговарят на този неин призив. Тя се е борила срещу незаконно строителство, тя е майка на малко дете и точно срещу нея правосъдието в България решава да стовари чукът на „закона“. Звучи много смразяващо на фона на обезлюдяващата се България, два човешки живота – на майката и на детето да бъдат с осакатени души.
    Не, г-н Президент, обикновените, отрудените хора на България, на които нищо друго не е останало, искат да знаят дали поне малко справедливост може да съществува в тяхната родина. Ако не можете да отмените присъдата, макар че е несправедлива, поне помилвайте тази жена, за да има детето ѝ присъствието на майката в най-важните години от неговия живот. Ние вярваме, че Вашият издигнат юмрук не беше поза, а изразяваше Вашето желание да се спрат безобразията на мафията, домогнала се до властта. Мария Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *