2024-03-19

2 thoughts on “Второто заседание на Комисията по политиките за българите извън страната

  1. Някои хвърчащи мисли.

    Първо искам да поздравя Мариана Христова и Стаматови от Чикаго, които са една огромна връзка с Българи и САЩ. Един форум, който се пълни с интересни мнения и сведения за българите в чужбина.

    Не знам как Мариана Христова успява да носи този огромен товар. Помислете само, тя е ден и нощ на компютъра. И тя е може би единствена, която жертва толкова много от своя живот за българите. Надали има някой друг, който действително да знае толкова за нас в чужбина. Може да го има, но кой го чува.

    Живея в Силиконовата долина. Това е едно място в света с близо два пъти сегашното население на България. Тук е пъпа на интернета. Апъл, Гугъл, Фейсбук и още много. Гледам другите общности. Всички имат и подържат свои форуми с праздници, срещи, обмяна на мнения.

    Като погледна улицата на която живея, има само един човек, който живее сам и говори само английски. Всички други говорят в къщи някакъв друг втори език. Може да не е така навсякъде.

    Сигурно има не малко българи, които са добре поставени в интернета, и не само тук. Някои от тях, които са пенсионирани и търсят връзка с старите корени могат да създадат интересни места за дискусии и обмена на мисли. Интернета дава изключителни възможности за това. Може да се съберат и публикуват още много идеи.

    Единствено е нужно е да запали фитила и да се посочат мястата където тези хора и техните адреси да се намерят. Някои от местата може да са консулите или даже Мунчо. Разбира се, ако са отворени за всеки.

    Иначе, както е сега в България, тези които знаят мълчат, а тези които не знаят дигат шум до небето.

    Сигурно ще ми кажат: а ти защо не го правиш с твоя акъл огромен. Къде и за кого?

    Атанасов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *