Home » Авторски страници

Откриването на паметника на Мара Бунева в Благоевград (видео)

2021.08.03 Няма коментари
Spread the love

Снимка: БНР

Както нашето издание вече писа (вж. тук), на 2 август т.г., на 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенско въстание, в градската градина в Благоевград бе открит бюст-паметник на Мара Бунева. Това е първият паметник в България на Мара Бунева, който се откри по идея на нейната потомка, живееща в Чикаго, Ана-Мария Бунева. Инициативата за създаването на паметника бе подкрепена от Братство „Хайдути“ и ВМРО.

На церемонията по откриването дойдоха представители на общинската и областната администрации, на културни институции, родолюбиви граждани. Анна-Мария Бунева не можа да присъства на откриването на паметника, но сигурно се е вълнувала много. 

Церемонията по откриването започна с изпълнение на националния химн. Бяха произнесени речи и положени много цветя и венци.

Видеозапис от събитието:

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.