Home » Авторски страници, политика

Съботник

2021.07.03 Няма коментари
Spread the love

Точно след седмица ще Ви кажат, че имате един ден за мислене. Един цял ден, казват. Звучи като някакъв извънреден труд, като безплатно гърбене в нечия друга полза. Като ленински съботник.

Ако не искате да сте прецакани, не мислете в онзи смотан ден, след седмица. Почнете да мислите, примерно, от днес.

Замислете се дали не си спомняте или поне дали не сте чували за времена, в които от екрана Ви говореха, че живеете в рай, но не Ви пускаха да отидете извън страната, за да не откриете очевадните разлики. Времена, в които Ви караха да им благодарите, че са Ви асфалтирали пътищата. Времена, в които Ви набиваха насила лъжливо усещане за правда. Времена, в които твърдяха, че сте в най-успешната страна на планетата и живеете щастливо, в охолство, а Вие тайничко въздишахте по миризмата на шоколадови яйца в корекомите.

Времена, в които държавата беше частна собственост на шепа простаци, оглавявани от най-простия сред тях. Той пък вървеше често сред народа, за да се направи част от него. Снимаше се с хората и децата им, но се страхуваше от истинската народна любов. Затова винаги го пазеха, с пръст на спусъка.

Снимка от любителско видео

Имате една седмица да помислите кое е спряло. Времето? Или Вие?

Снимка от видео на Л. Аргиров, You Tube

.

Радослав Бимбалов

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.