Home » Избрано, политика

Пламен Николов e кандидатът за премиер на ИТН

2021.07.30 Един коментар
Spread the love

Депутатът Пламен Николов e кандидатът за премиер на “Има такъв народ”. Той получи проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Номинацията не беше известна до последно.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутатите Филип Станев, Ивайло Вълчев, Станислав Балабанов и Пламен Николов бяха в президентството, за да получи партия ИТН мандат за съставяне на правителство.

“В резултат на изборите от 11 юли тази година, на Вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за Вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваленият корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности. Твърде много много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват Вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок”, заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата.

Първите думи на Николов бяха:

“За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от Вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря.”

Пламен Николов е доктор по философия на правото, политиката и икономиката.

Роден е през 1977 г. в Горна Оряховица. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия “Йоан Екзарх Български” – гр. Шумен с профил “История и археология”. Образованието си продължава в СУ “Св. Климент Охридски”, където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия “Ернст Мах” в Университета на Клагенфурт. Преминал е и през Ръсел Уайз Академи в Сан Франциско, САЩ.

Владее английски, немски и руски език. Беше депутат и в предишния парламент.

Има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти.
Преди да стане народен представител от групата на ИТН, Пламен Николов е оглавявал офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като е отговарял за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Спортни федерации и Олимпийски национални комитети.

На влизане в сградата на президентството представителите на ИТН бяха посрещнати от протест на Народно движение за смяна на системата. Те са на място, “за да станат свидетели за връчването и връщането на мандата”.

От партията на Слави Трифонов ще разполагат със седем дни, за да успеят да сформират кабинет. В случай, че не получат подкрепа от страна на останалите партии, мандатът отива при втората по численост парламентарна група.

Източник: БНР

.

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.