Home » Авторски страници, Е-Списание, политика

За политическата неграмотност в НС

2021.07.13 Един коментар
Spread the love

.

Има ли професия, за която не е необходимо никакво образование? А има ли професия, при която да не носиш никаква отговорност?

По-досетливите вече знаят отговора – това е професията на “народния” представител в българския парламент.

Тя е причината към депутатските столове у нас да се стремят стотици регистрирани партии, а в последните избори да участват десетки от тях. А след обявяване на резултатите да се чудим, как така пак сме избрали още от същите. Ето защо не трябва да ни изненадват куриозните случаи на политическа и човешка глупост, която ни показват преките ТВ предавания от НС.

Примери могат да се намерят от всеки работен ден на депутатите. Но най-фрапиращ е следният случай – приемане на решение/закон само от 60 (шестесет) депутати, гласували “ЗА”. При това всички зам председатели на парламента са на своите места, а в залата присъстват мастити юристи.

Тази снимка на таблото в парламента го показва.

Снимката, както и видеото по-долу, са от осмото заседание на 45-то Народно събрание, проведено на 5 май 2021 г. (вж. стенограмата от това заседание тук).

Какво по-голямо доказателство за изключителната некомпетентност и безотговорност на депутатите. Постъпката им може да се сравни с действия на неопитен шофьор, който, вместо да натисне спирачката, натиска педала на газта, понеже не знае кой педал за какво е.

Крайно време е народът да вземе провеждането на изборите в свои ръце и да поиска кандидатите за депутати да преминават някакви тестове. Например – психотест, тест за интелигентност, за приемане на дрога и опиати, за поне минимални знания на Конституцията на РБ и правилата за работа на НС – така, както за водачите на превозни средства е необходимо да знаят правилника за движението по пътищата.

В противен случай ще бъдем управлявани все по същия начин, от все същите кандидати за политици, които по психологически профил приличат на серийни убици (вж. тук).

 

П. Стаматов

.

One Comment »

  • Наблюдател said:

    Още едно доказателство на горния текст може да откриете тук:
    https://novini.bg/bylgariya/politika/677424

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.