Home » Авторски страници, Избрано

Подкрепа за българската ваксина срещу Ковид

2021.04.11 Няма коментари
Spread the love

.

Благотворителна вечер с търг и томбола в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид-19, създадена от Института по микробиология към БАН, ще се състои на 14 април, от 18 ч. местно време, в музей-галерия АНЕЛ в София. 

Екипът учени от БАН, създал българската ваксина

Събитието се организира от Патриция Кирилова и Мила Салахи, автори на книгата „Ковид 19 или Войната за душите ни“, която същата вечер ще има премиера.

Рецензенти на книгата са проф. д-р Георги Чернев, повел пръв битка с масовите лекарства за кръвно, които се свързват с развитието на ракови заболявания, както и хирургът д-р Ивайло Христов.

Книгата може да бъде поръчана оттук.

Събраните средства по време на вечерта ще бъдат връчени на учените от БАН, създали българската ваксина срещу Ковид. Те ще бъдат сред гостите на благотворителната вечер, а в набирателната им сметка вече има дарения от българи от цял свят, след кампанията, която Патриция и Мила са започнали преди два месеца.

„Властимащите неглижират българските научни постижения, а ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на хората по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо с нашите учени“ – коментират инициаторите на петицията в подкрепа на българската ваксина – Патриция Кирилова и Мила Салахи. Те припомнят, че България е била лидер в производството на ваксини.

Специален гост на благотворителната вечер ще бъде именитият български скулптор Павел Койчев и неговите творби, включени в търга.

Павел Койчев, „Легнала жена“

През 1999 г. той участва в изложението „Световни художници на хилядолетието“ в централата на ООН в Ню Йорк. През 2002 г. е един от тримата художници, представили България на Международното биенале във Венеция. Павел Койчев има множество самостоятелни изложби и проекти в България и по света. Негови произведения са притежание на Националната галерия (София), на Софийската градска галерия, на галерии в страната и частни колекции в Австрия, Дания, САЩ, Белгия и др.

По време на благотворителната вечер ще има търг на картини на художничката и скулпторка Анжела Минкова. Тя е участвала в много общи изложби в България, Холандия, Испания, Англия, Гърция, Германия и Италия. Организирала е над двадесет самостоятелни изложби, участвала е в сборни изяви. Излага акварел, керамика, пластика, фотография. Носителка е на много награди, сред които I-ва награда на Международно биенале на рисунката „Перес Виниамил“ – Ел Ферол, Испания. Произведения на художничката са притежание на частни колекции и галерии в страната и чужбина.

Учените от БАН, създали българската ваксина срещу Ковид-19, са били подкрепени от сънародници от различни точки на света, подписали се в петиция до управляващите, с настояване българският проект да бъде финансиран.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.