2024-03-19

4 thoughts on “Българка в РС Македония: Страдаме, гладуваме, мизеруваме, но това не интересува никого

  1. Благодаря на българското посолство в Скопие, което не остана равнодушно и откликна на този случай.

  2. Г-жо Димитрова, каквито и трудности да има за много българи в България (които трудности аз добре познавам), в РС Македония има една трудност, която българите в България не познават. И тя е свързана с насажданата от десетилетия от официалната пропаганда в Кралство Югославия, СФР Югославия (от която е била част т.нар. Социалистическа федеративна република Македония), а сега и в РС Македония, омраза към българите и към всичко българско. Просто без тази пропаганда на отричане, омраза и фалшификации не е имало как една част от един народ да бъде отделена, отрязана от корените си, и да не се припознава с другата част, живееща в границите на държавата България. Поколения наред извън тези граници са се раждали, живели и умирали в такава среда, на отричане и омраза. И до ден днешен не е лесно да се заяви българско самосъзнание в РС Македония, много хора са страдали и страдат заради това.

  3. Много Ви разбирам госпожо, боли ме,че се намирате в такова тежко положение, без работа и в мизерия…Разбирам Ви, защото и в България ние въпреки че сме българи страдаме… Всъщност Вие се нуждаете от работа за сина Ви. Наистина несправедливо е млад човек с високо образованиеи и с езикови познания да е безработен. Предполагам, че сте доволна,че синът Ви и дъщеря Ви са получили добро образование в Македония, а също и Вие, като всички други получавате пенсия в Македония. Но знаете ли в България ние също сме с малки пенсии,също като в Македония младите хора у нас не могат да си намерят работа, също като Вас страдаме от недостатъчни медицински грижи.
    Така, че за съжаление за нас българите в България е също толкова тежко.
    Но дано, някой с добро сърце и с възможности, чуе молбата Ви. Но доколкото разбирам много хора във Вашата държава също страдат като Вас с ниски пенсии и без работа. Моля Ви недейте да си обяснявате тежкото положение на етническа основа. Ако на етническа основа търсите причината за тежкото Ви положение,това означава,че сте несправедлива към Вашите съграждани, които също като Вас страдат от политическата система, срещу която трябва да се борим. Вие сте дали труда си и енергията си на Вашата страна и предполагам и любовта си на Вашето общество. Нормално е сега тази Ваша държава,която е Вашата Родина да се погрижи за болната Ви дъщеря и за работа на сина Ви.
    Моля се на Бога за Вас, час по-скоро да Ви помогне!

    .

  4. Голјама благодарност до журналистката Марина којато е единствената личност ги изнајаваа нашите проблеми и всхакаш иска да ни помогне. И олесни живота ни в сегојбпоглед .Многу и Благодарја

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *