Home » Авторски страници

Бай Ганьо, Байдън и руският император

2021.03.23 Един коментар
Spread the love

.

“Ти ще цалунеш ръка, аз – двете ръце;
ти ще цалунеш скута, аз – краката;
ти ще цалунеш на друго място,
аз – на още по-друго място…”

Из “Бай Ганьо” на Алеко Константинов

Колаж: Велко Ангелов, “Дневник”

Нека не забравяме все пак, че преди всеки пореден политически избор за парламент, Бойко Борисов залавя лично по един или няколко руски шпиони. Закусва банкянецът с шпиони. В тази дивна, но твърде просташка активност, включвам и поредното “залавяне” на руски шпиони, точно две седмици преди изборите. Длъжен съм да припомня също, че в мафиотската ни територия няма нито един осъден шпионин, нито пък ще има занапред – причините са повече от една и прекалено сериозни за нашите пенкилер политици. Нещо повече, не само шпиони няма осъдени, но и корумпирани политици няма, както няма осъдено и хвърлено в затвор и нито едно длъжностно лице, от висшия ешалон на политическия мениджмънт на европейското бунище.

Добрата новина е, че след поредната антишпионска борисова операция с логичното име “Байданарка”, американската висша дипломация реагира и подкрепи борбата на другаря Борисов в тежките му битки с всякакви руски шпиони. Неслучайно самият наш пръв партиен и държавен ръководител размаха пръст на товорищ Путин и го предупреди да си свие малко перките, за да не падат пак руски самолети в Черно море и да събираме трупове на пилотите им. В такава невиждана военна сила сме се превърнали, че единствен нашият лидер може да си позволи публично да дръпне ушите на всеруския император Путин.

Чудя се само какви същества живеят в този Бял дом? А в Брюксел? Явно и там нещата са сведени до приказки под шипковия храст, демагогия, популизъм и нищоправене, с изключение на тоталното и очевидно обедняване, задлъжняване и обреченост на евроатлантическите граждани, както и превръщането им в заложници на най-некадърните политически ръководители от един век насам. Нищо, важно е ние да сме здрави! Сега Даниел Митов ще оправи пак нещата и с Байдън. Като с предишните.

Нали, другарю Борисов? Едно кюлче злато по-малко.

 

Николай Марков

.

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.