Home » Авторски страници, българи зад граница

Започна подаването на заявления за гласуване зад граница

2021.02.10 Няма коментари
Spread the love

Дългоочакваното електронно заявление за гласуване зад граница за предстоящите на 4 април т.г. български парламентарни избори е достъпно онлайн на сайта на Централната избирателна комисия – https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit

Източник: Glasuvam.org

По-малко от ден след като ЦИК публикува електронния формуляр за гласуване на българите зад граница, подадените заявления са били вече 5 хиляди. Процесът на разкриване на секции може да се следи в реално време в платформата Glasuvam.org.

Що се отнася до българските граждани в Австралия, необходими са по 60 заявления на град, за да бъде открита по една секция във всеки от големите градове Сидни, Мелбърн, Бризбън, Пърт, Аделаида – съобщи Явор Константинов, наш сънародник в Австралия и доброволец по организирането на изборни секции. “Когато попълвате заявлението, моля, изберете един от основните градове като място за гласуване, от вече съществуващата листа. Целта ни е да имаме по една удобна изборна секция във всеки от големите градове. Успех на австралийските секции и се надявам да се видим на изборите!”пише г-н Константинов.

Наши сънародници в Чехия пишат във Фейсбук, че има регистрирали се за гласуване в градовете Прага и Пилзен, както и в Млада Болеслав, Бърно и Пардубице.

В Чикаго има вече една секция, след подадени електронно над 60 заявления – информира във ФБ Ваня Креймър. Секцията е в Културен център “Магура”, в предградието Arlington Heights.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.