Home » Авторски страници

Премиера в Габрово на “Любовни истории”, под режисурата на Златомир Молдовански

2021.02.08 Няма коментари
Spread the love

.

На 28 февруари т.г. в Габровския драматичен театър предстои премиера на пиесата “Любовни истории” от Иво Сиромахов, под режисурата на Златомир Молдовански. Спектакълът е реализиран в партньорство с „Rose Valley Theatre Group“ – Чикаго.

Автор: Иво Сиромахов

Режисьор: Златомир Молдовански

Звуков дизайнер: Сам Клап

Художник: Джулия Тони Стоянова

Участват: Анатолий Ставрев, Поля Йорданова, Таня Йоргова, Найден Банчевски, Златомир Молдовански

Спектакълът представя шест комедийни истории с любовните взаимоотношения сред различни народности. Той слага началото на партньорство между ДТ „Рачо Стоянов“ –  Габрово и театър „Розова Долина“ – Чикаго. Очакванията на екипа са след представянето на „Любовни истории“ пред зрители в България, постановката да се играе и пред българска публика в САЩ.

Снимка: Tetradkata.com

“Какво ли не бихме направили в името на любовта? Тя може да ни направи по-силни, но и да ни съсипе; да ни подготви да приемем всякакви предизвикателства, но и да ни прати в уединение; да ни накара да помъдреем, но и да се вдетеним. Всеки от нас иска едно и също: да обича и да бъде обичан. Как постигаш това? Няма логични методи. Тук инстинктът е вожд. А този инстинкт кара нашите персонажи да изпадат в ситуации, в които всеки зрител ще разпознае част от себе си и ще се посмее от сърце.” – пишат организаторите за предстоящия спектакъл.

Билети на касата на Габровския драматичен театър, всички каси ИзиПей/EasyPay или онлайн: https://epaygo.bg/2096040957

Резервации на тел.: +359896745100.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Снимка: Tetradkata.com

Златомир Молдовански е изиграл първите си роли още в Детска театрална трупа „Владимир Николов“ в Пловдив. Завършил е бакалавърска степен „Актьорско майсторство“ в театралната академия в Синиснати, Охайо, и магистратура „Актьорско майсторство“ и „Драматургия“ в Консерватория „Асоло“ във Флорида. Работи като актьор в театри в различни градове и щати на САЩ. Основател и ръководител на Rose Valley Theatre в Чикаго, чиято цел е да популяризира модерна българска драматургия в англоезична среда. Дейността на този театър се подпомага от Културен център „Магура” – Чикаго.

Желаем успех на спектакъла, на режисьора и на целия екип на “Любовни истории”.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.