Home » Е-Списание, политика

Нов филм-разследване на Навални: „Дворец за Путин. Историята на най-големия подкуп“

2021.01.22 Няма коментари
Spread the love


В Интернет, без да бъде съобщено за това в руските официални медии, видеото „Дворец для Путина. История самой большой взятки“ набира милиони и милиони нови зрители. Ето част от текста от началото на видеото:

„…Ако беше възможно да се опише по-подробно формулата на корупцията на Путин, тя би изглеждала така:
1. Нищо не трябва да се приписва на Путин. Парите трябва да са на различни места, трябва да се управляват от различни, на пръв поглед несвързани хора. Абсолютна диверсификация на рисковете и най-важното – нищо лично за вас.
2.Второ правило. Един стар приятел е по-добър от двама нови.

Когато Путин стана президент, четири от петте големи петролни компании в страната ни не продаваха петрола си директно в чужбина, а чрез швейцарския посредник Gunvor. По този начин приятелят му Тимченко, без да прави нищо, спечели невероятни пари.

Путин е имал достъп до парите на Гунвор. Но дълги години не беше ясно на кого е записан този дял. През цялото това време в „Gunvor“ имаше таен акционер, Петър Колбин.

Никой не разбра откъде идва този невероятен акционер и как човек, който сам казва, че не се занимава с бизнес, може да има милиони долари, за да инвестира в Gunvor. Докато през 2016 г. журналистите не откриха, че Петър Колбин е приятел на детството на Путин: те са израснали в едно и също село, ходили са заедно по дискотеки, са били приятели със семейства. И стана очевидно: Колбин беше притежателят на дела на Путин.

Максим Фрейдзон разказва в интервю как е работила схемата за взаимодействие с кметството в началото на 90-те. «Ако беше необходимо да се уреди нещо, беше необходимо да дойдете в комисията по външни отношения, да изслушате церемониална реч за значението на икономическото партньорство и тогава Путин просто написа на лист хартия необходимото количество откат (малко, 10, 20 хиляди долара) и добави какво да „формализира“ ( т.е. въведете) трябва да имате неговия асистент – Леша Милър.»
Сега Леша Милър е добре известен: почти 20 години той оглавява нашето „национално богатство“ Газпром. Явно е по-добър в уреждането на подкупи, отколкото в държавната компания. През 2008 г. Милър се похвали, че след 7-8 години „Газпром“ ще се превърне в най-ценната компания в света с капитализация от трилион долара. По това време Газпром е на стойност 360 милиарда. Изминаха 12 години, а капитализацията на Газпром е около 70 милиарда.

И най-важното нещо. Историята на официалния Путин не може да бъде разказана без историята на Росия Банк. Нямаше да има „Русия“, нямаше да има и Путин. Тази банка е създадена от Ленинградския регионален комитет на КПСС. Но през 1991 г., когато и Комунистическата партия на Съветския съюз, и регионалните комитети престават да съществуват, кметът на Санкт Петербург Собчак нарежда да реорганизира тази банка. Да се ​​подредят активите, на тяхна основа да се създаде нормална търговска структура, която да помогне на икономиката на бедния Санкт Петербург. И той инструктира това на Путин. Путин го направи. Вярно е, че акционерите на новата банка доста често бяха негови приятели

Само в началото на 90-те години „Русия“ беше само малка банка в кметството, а сега е гигантско банково чудовище, което обслужва основните корумпирани служители в страната и пази личните пари на Путин. Всичко незаконно придобито, дарено и откраднато от бандата на Путин е в безопасност тук.

Вижте списъка с почести само на една комисия, водена от Путин в началото на 90-те години на миналия век (на фотографията на Навални се вида табло със снимките на комитета на Санкт Петербург за връзки с чужбина).

Вижда се целият екип от корупционери, които са разделяли пари от пликове, които Леша Милър е взимал. Медведев стана министър-председател и президент, Милър беше назначен в Газпром. Зубков е и бивш министър-председател и председател на съвета на директорите на Газпром. Сечин, секретар и портиер на портфолиото на Путин, беше министър в правителството на Путин, а сега е ръководител на Роснефт. На Чуров беше възложено да фалшифицира избори, за да не бъдат избрани нежелани кандидати и да не пречи на кражбата. Марина Енталцева стана шеф на протокола на Путин. В съседните офиси седяха Герман Греф – сега шеф на Сбербанк, Кудрин – шеф на Сметната палата, Козак – бивш министър, сега заместник-шеф на президентската администрация, Мутко – друг бивш министър, а по-късно и заместник-председател на правителството. И много други. Повече от 30 години те са на власт – и ни казват, че са против проклетите деветдесетте. Те са олицетворение на най-лошото, което се случи през деветдесетте години.

Всичко това са стари, добре познати истории, описани от журналисти. И точно по време на службата на Путин в кметството на Собчак около него имаше скандали, парламентарни разследвания и доклади за корупция. Вестниците писаха за машинациите на Путин. Ето снимка от вестник от 1992 година.

Нататък разследването е не по-малко интересно.

Видеото може да го видите по-долу, а текстът и снимките към него да намерите на адрес: https://palace.navalny.com/


.

И още еди важен филм за Путин и началото на пътя му…

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.