Home » Авторски страници, българи зад граница

Български културен и информационен център в Амстердам

2020.11.23 Няма коментари
Spread the love

На 21 ноември в т.г., в Амстердам, Нидерландия, бе открит Български културен и информационен център. Ето какво пише по този повод Елица Йорданова:

Казват, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. При мен е обратното, аз съм голяма жена и за това имам място за много мечти. Преди повече от 10 години, още преди да помисля за българското училище и всичко, което се случва в и около него, замечтах за “Център”. Център на всичко българско, център за информация, за помощ, за българска култура, музика, театър, кино, изкуство, книги, вино и приятни разговори.

За място, където човек може да поговори с някого по въпроси, които го вълнуват; да намери актуална и точна информация, за ежедневието с всичките му предизвикателства; да потърси съдействие за свой проблем или болежка; да си вземе за четене интересна книга.

Място, което да обединява българската общност, да я подпомага и да допринася за един по-добър неин облик в Нидерландия. Място, на което българите да се почувстват поне за малко у дома. Място, където нашите нидерландски партньори и приятели да усетят България такава, каквато я носим ние в мислите и в сърцата си.

Хората, които ме познават отблизо, знаят, че когато една мечта се загнезди в мислите ми, е почти сигурно, че ще види бял свят, независимо какво ще ми коства това.

Оставаше ми само да си намеря другар, който да повярва в моята мечта, да се съгласи да тръгне с мен, да сподели неизвестностите и предизвикателствата.

За последните 20 години, откакто живея и работя в Нидерландия, в живота ми има един човек, които се е осмелявал да тръгне с мен навсякъде и е държал ръката ми по време на всяко приключение. Момичето, което не обича да седи на първия ред, което говори доста по-малко от мен, факир е с финансите и е най-добрия приятел, съмишленик и партньор, който човек може да се надява да срещне – моята сродна душа Ками Стефанова!

На този прекрасен двоен празник – Въведение Богородично и Ден на християнското семейство, имаме честта и удоволствието да Ви представим нашата сбъдната мечта – Българския културен и информационен център в Амстердам!

Добре дошли в нашата малка България!

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.