2024-04-19

1 thought on “Кои изпратиха в последния му път Любен Гоцев?

  1. БКП е на всеки километър – и вчера, и днес, и така ще е и утре и до загиването на България!

    Няколко факта за национално предателство и престъпления срещу собствения народ:

    1. Шестнадесета съветска република
    Най-тежкото престъпление за държавна измяна (според текстовете на Наказателния кодекс на НРБ), което не само остава ненаказано, но дори не беше разследвано от прокуратурата след 1989 година е това, че Живков настойчиво предлага НРБ да стане част от СССР. Но Москва отхвърля: „На онези хитреци в София им се ще да седнат на нашата трапеза“, гласи коментарът на Хрушчов. Въпреки това Живков не се отказва.
    И след десет години повтаря опита си, подготвяйки се за него много „по-добре“. През юли 1973 г. три месеца до пристигането на Леонид Брежнев в София Живков отново събира на секретен пленум ЦК, като на участниците в него е раздаден документ с названието: „Основни направления на развитието на всестранното сътрудничество със СССР на етапа на изграждането на развитото социалистическо общество в НРБ“, в който подробно е предложено същото, но вече по области: икономика, култура, политика… Живков отново настоява да не се дава гласност на обсъждането:
    „Очевидно не е целесъобразно да се публикува документът, който ние обсъждаме на настоящия пленум. Също нецелесъобразно е той да се представя в този си вид пред цялата партия. Той не трябва да попада и в западните вражески служби, защото те ще започнат да го подмятат поне две години“.
    Линкове към стенограмата от пленума на ЦК на БКП от декември 1963 г за сливане на България със СССР може да намерите на адрес:

    https://desebg.com/2011-01-13-09-24-01/735–1

    https://desebg.com/2011-01-13-09-24-01/737–2

    2. Македонска нация
    През есента на 1944 г. българите в Пиринския край и Вардарска Македония са подложени на нечувани репресии и гонения. Те са заставени да учат прясно изпечените македонски език и азбука. Във Вардарска Македония неимоверно нарастват гоненията и жестоките репресии срещу всякаква проява на българско самосъзнание.

    Целта: да бъдат приобщени към признатата от Москва „македонска нация“. Датиращите още от 20-те години на миналия век решения на Коминтерна и неговата Балканска комунистическа федерация за създаване на „македонска“, „тракийска“ и „добруджанска“ нации са част от социалното инженерство на Кремъл. То цели да реставрира влиянието на бившата империя върху изгубените територии и сфери на влияние в Източна и Югоизточна Европа зад маската на решаването на националните въпроси.

    През 1943 г. създадената в Москва комисия „Литвинов“ за ревизия на следвоенните граници в Европа предлага създаването на „единна македонска държава“.
    Любопитното е, че първата негативна реакция срещу безцеремонната намеса идва от посланика на Кралство Югославия в Москва Станое Симич. Дипломатът е смаян от натрапването на идеята за македонска нация. Пред заместник-комисаря по външните работи Александър Корнейчук, Симич заявява, че самостоятелен македонски народ не съществува, а хората, които населяват Вардарска Македония, са основно българи и сърби. Според представителя на югославския крал, претенцията, че македонците били „особен народ“, е известна на Белград като българска теза.
    Тито и Сталин продължават покера си за Пиринския край до настъпилия тежък разкол между Югославия и СССР през юли 1948 г. Преди това Димитров и шайката му успяват да извършат още няколко национални предателства. Сред тях изпъкват насилственото „преброяване“ на цялото население на Пиринския край през 1946 г. като „македонци“, подписването на позорния Бледски договор от 1947 г. за превръщане на България в югославска периферия и изграждането на „единна Македония“ с български материал. Тито е категорично против конфедерация между двете държави, защото това щяло да отприщи хърватския и словенския национализъм, пише белоруският историк Анатолий Салков.

    3. Лагерите на смъртта
    БКП използва лагерите за въдворяване без съд и присъда, като средство за разправа с политическите си противници, след като влиза във властта на 9 септември 1944 г.
    През 1952 г. , когато първи секретар на БКП и министър-председател е Вълко Червенков там се намират 2323 лица, от които 2248 мъже и 75 жени. Задържани за „контрареволюционна дейност” са 1732 лица, а за криминални прояви – 181.

    4. Възродителния процес и Голямата екскурзия
    Нa 10 дeкeмври 1984 г. cъc зaпoвeд нa вътрeшния миниcтър Димитър Cтoянoв ce нaрeждa нa oкръжнитe упрaвлeния нa МВР и нa първитe ceкрeтaри нa OК нa БКП дa пoдгoтвят прeимeнувaнeтo нa „бългaрcки грaждaни oт турcки прoизхoд във вcички oкръзи, къдeтo имa тaкoвa нaceлeниe”.
    Само за три месеца България е напусната от между 300 и 360 000 български граждани с мюсюлмански имена.

    5. Живков за Чернобил- „Ще си мълчим!“
    На 26 април 1986 в съветската атомна електроцентрала в Чернобил, Украйна възниква най-тежката авария до този момент в историята на ядрената енергетика. Облакът от радиоактивни отпадъци, който се разнася, минава и над Източна Европа, включително и над България. Управлението на Тодор Живков и той лично не предупреждават своевременно за това обществото. Нещо повече, според показания по делото „Чернобил“, когато са докладвали на Тодор Живков за аварията, той кимнал с глава и казал „Ще си мълчим“.
    Последствията след Чернобил: 60 пъти повече ракови заболявания, а осъдените са двама на общо 2 години след 1989 г.

    6. Ограбването на страната чрез фалшива индустриализация и външнотърговските дружества
    Милиард и половина долара по груби сметки е сумата от бандитското източване на българските външнотърговски дружества в края на комунистическия режим. За информация на по-младите читатели, преди 1989 г във външнотърговските дружества можеха да работят само провени от Държавна сигурност и БКП кадри. Тези дружества бяха създадени през 80-те години на миналия век с цел парите да бъдат дадени на комунистическия елит. Както и се случи.

    7. Бандитската приватизация
    Милиарди от приватизацията потънаха в джобовете на номенклатура и мафия
    Тя съвсем не е стартирала в годините на прехода, а е започнала още по времето на Живков. Тогава са направени плановете за разграбване на държавата, а властта от политическа да премине в икономическа, но в ръцете на червените другари. Преди 10-и ноември 1989 г. неслучайно БКП вкарва в действие и Указ №56, който развързва ръцете за частна инициатива в условията на комунистическа държава.

    8. Унищожаването на досиетата и важни документи
    Една от най-срамните, но и най-коварните страници от новата ни история. Впрочем шефовете на Държавна сигурност се опитаха да скрият от обществото истинските размерите на икономическата криза, в която комунистическото управление е вкарало страната след 1985 г., милиардите дългове към западни банки, фалиралата планова икономика и селско стопанство, черната дупка на вътрешния дълг. И не само това: беше направен опит да се заличат връзките на ДС и да не се разбере, че тъкмо агенти, доносници и явочници станаха новите капиталисти. Нека да припомним, че само през 1990 г по нареждане на тогавашния вътрешен министър о.з. ген. Атанас Семерджиев и ексшефа на МВР-архива о.з. ген Нанка Серкеджиева са унищожени 144 235 досиета.
    Извършването на такива документални престъпления имат дълбоки последствия за развитието на страната и политическите процеси в България след началото на демократични промените, заради поставянето в зависимост на лица от агентурния апарат на ДС или военното разузнаване в политиката, икономиката, банковия сектор, медиите, съдебната и местната власти, както и в различни сфери на обществения живот на страната.

    9. Военни престъпления – Танковете, които потопиха в кръв Пражката пролет през 1968 г.
    Нарушаване на законите на войната, депортации и принудителен труд на мирно население.

    10. Престъпления срещу личността
    Към тази група се отнасят убийствата на политически противници, „мокрите” поръчки зад граница, включително и отвличания, незаконното лишаване от свобода и насилствено изтръгване на показания. Ограничаване или нарушаване на правото на вероизповедание, свобода на словото и правото на свободно сдружаване.

    11. Съдебно-админситративни престъпления
    Към тази група престъпления спадат разправата с политически противници чрез съдебни органи – организиране на монтирани съдебни процеси с нарушаване на правото на защита, въдворяванията и изселванията от органи на тоталитарната диктатура.

    12. Държавен тероризъм
    Към този вид престъпления спадат случаите на воденето на политика на финансово, военно и експертно тайно подпомагане на леви терористични режими, както и подпомагането на отделни лица, обявени за международни терористи или безпрепятственото им допускане и пребиваване на територията на страната. Тук спада и незаконно финансиране на фонд „Москва”, изразяващ се във внасянето на 22 млн. лв. държавни средства във таен фонд, базиран в Москва, с който се финансира „износа на революция” в различни точки в света. През 60-те и 70-те години България прилага наложената от Москва политика за износ на революция в страни от Третия свят като подпомага безвъзмездно със специална продукция (оръжие, боеприпаси и техника) различни леви терористични режими. Със секретни решения на Политбюро и на Секретариата на ЦК на БКП са отпускани много „помощи“.

    13. Екологични престъпления
    Към тази група престъпления спадат прикриването на факти, свързани с екологични замърсявания, водещи до масово увреждане на здравословното състояние на населението, умишлено дезинформиране на населението за екологични аварии или непредприемането на адекватни мерки за защита на населението от аварии.

    14. „Вражеска“ емиграция
    През всичките 45 години комунистическа власт управляващите в България възприемат емиграцията като заплаха за създаването на реална опозиция вън от страната. Затова в документите на Политбюро и на ДС емиграция е назовавана „вражеска“. Понятието „вражеска емиграция“ се формира в средата 50-те години като обединява „контрареволюционните елементи“, „изменниците“ и „невъзвращенците“

    Със Закон, приет на 5 май 2000 г. комунистическият режим в България е обявен за престъпен, а през 2004 г. с Декларация Народното събрание осъди и заклейми престъпленията на комунизма. От 20 януари 2011 г. Министерският съвет пък обяви 1 февруари за Ден на почит към жертвите на комунизма. Част от престъпленията на комунистическия режим могат да се третират по международното право, като престъпления срещу човечеството.

    .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *