2024-03-28

4 thoughts on “Кой уби Милен…?

  1. Преди време бях писал, че убиецът на Виктория не е един, нито убиецът на Андреа. Двете жени от Русе и Галиче станаха курбан точно на този злокобен социален феномен, който се пръкна през прехода и се разпространи по-бързо от вирус – развращаването.

    Виктория и Андреа паднаха негова жертва. Милен Цветков – също

    Какво е общото между ромските синчета, затрили двете жени, и българското синче, затрило Милен. Ромите – бедни и необразовани. Синчетата – богати и образовани. На пръв поглед нямат допирна точка в нито една сфера. А всъщност имат. Само в една – в развращаването.

    Машината за развращаване на българина беше задействана още в зората на прехода и вероятно ще бълва продукция и след неговия залез. Изкривените етични норми от соца, които тайно и полека бяха покварили поданиците на народната република, мутираха явно и бързо в уродлив поведенчески щам, заразил оповестеното с фанфари ново общество.

    Абсолютната власт, която развращаваше абсолютно, беше заменена от толкова абсолютизми, че и Монтескьо би се хванал за главата. Абсолютното забогатяване с абсолютно неизяснен произход, абсолютното чалгализиране, абсолютната парвенющина, абсолютното опростачване, абсолютните поквара, корупция, порочност.

    Защото общество, в което просто се заменя овехтялата идея за едно червено знаме с лъскавата идея за едно ферари в цвят червен, не го чака нищо добро.

    Същото е, като да замениш овчарчето Калитко с фризьорчето Кулагин в модела за подражание на подрастващите

    И да ги чакаш да подраснат променени, очовечени и цивилизовани.

    Е, няма как да стане. Така подраснаха мамините синчета, които смятат, че по рождение са над закона. Така подраснаха и ромските синчета, които смятат същото.

    Ромската бодра смяна, изоставена на произвола на съдбата от недореформираната ни образователна система и ухажвана по избори от недооформената политическа, също оформи философския си абсолютизъм: щом не ни давате, ще крадем. И ние искаме лъскави коли и лъскави жени, сиреч другото е етническо разделение.

    Така най-богатите и най-бедните се оприличиха в едно – в развращаването

  2. Така убива мафията или по точно полицейската мафия в Бг.

  3. Страхотна Статия !

    Дано хората се събудят и разберат колко е морално болно е нашето общество !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *