Home » Авторски страници, политика

Българските политици и какви са водачи и войници

2020.04.01 Няма коментари
Spread the love

Българското правителство обяви, че сме във война с коронавируса. Призова ни да му вЕрваме, да сме смели и отговорни, и ни поведе в битката (вж. снимка).

И така смело ни водеха, докато… един депутат не се разболя!

“Имаме народен представител с установен положителен тест за коронавирус. Това е д-р Хасан Адемов от ДПС.” Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева на извънреден брифинг вчера.

Всички народни представители ще минат през тест за коронавирус. В четвъртък ще се тества цялата администрация на НС, която е имала контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала, съобщи още Караянчева.

Няма да има заседание на Комисията по бюджет и финанси. На извънреден председателски съвет ще се реши кога да е следващото такова, според ситуацията, каза още председателят на парламента.

Караянчева допълни още, че е в постоянен контакт с Националния оперативен щаб, с премиера Борисов, както и с финансовия министър Горанов.

Но ето какво е положението с медиците от първа линия във войната срещу COVID-19. Следват редове от писмо на български медик до редакцията на Фрогнюз.

“На 20 март в София, в Пета градска болница, в отделението по пулмология бе взета проба на пациентка, суспектна за корона вирус инфекция. Резултатите бяха факт на следващия ден – пациентката бе позитивна. Последва затваряне на болницата, карантина за 24ч. Междувременно дойде втора положителна проба и започнаха да текат нови 24ч. карантина, а няколко екипа на полицията бяха затворили входовете на болницата. Персоналът бе затворен вътре… такъв е протоколът и ние спазваме стриктно всички предписания.

На редовните брифинги на 21.03 и 22.03 не беше съобщено, че още една софийска болница е под карантина…

През уикенда стана ясно, че персоналът на болницата няма да бъде тестван. Това са били много проби, а и не знаем кой колко е бил контактен. Ще трябва да си останем вкъщи за 14 дни и да се надяваме, че не сме заразени. За пореден път държавата обърна гръб на медицинския персонал.

Тази вечер г-жа Караянчева каза, че всички депутати и администрация ще бъдат тествани. Кой и как прецени, че техните контакти са по-рискови от тези на медиците в болницата?

Имаме информация, че и господин Каракачанов се е подлагал на тестуване. Той НЕ е бил в контакт с болен, не се завръща от рискова дестинация. Какво наложи неговото тестване няколко пъти?

За съжаление тези въпроси не мога да ги задам към представителите на щаба по време на пресконференциите им” – завършва писмото си медикът.

Но не само тези от парламента са такива смелчаци и водачи на народа ни, но и повечето от тези, които мечтаят някой ден да влезнат в НС. Ще Ви дам само един пример – този с партия “Възраждане” и с нейния водач Костадин Костадинов.

Само преди дни, на 14 март 2020 г., партията проведе така нареченото Народно събрание – среща-разговор по важни за България въпроси.

Ето какво пишат самите те на страниците на партийния сайт:

“На събранието присъстваха граждани, организации и общественици, които заедно изготвиха решенията на значими национални проблеми и се обединиха около тях.
На Народното събрание беше създадена и приета Декларация за независимост на българския народ. С нея ние от Възраждане и представителите на българските граждани заявяваме, че не признаваме повече юрисдикцията на престъпното правителство, обявяваме го за свалено, управлението му за приключено и декларираме пълната си решимост да премахнем всички негови представители в държавното и местното управление.”

Колко силно звучат думите, писани и изречени! И колко хора вероятно са им повярвали!
Докато от два дни не виждаме как делата им се различават от заявленията – ето още един цитат от техния сайт, този път от 26 март 2020 година:

“Властимащите прибягват до политически репресии, за да се борят с най-голямата опозиционна политическа организация, която явно и смело разкрива пред гражданите последиците от некомпетентните им действия. Налице е поредната злоупотреба с власт срещу политически опонент, тъй като това не е изолиран случай на подаване на жалби срещу д-р Костадинов от представители на властта.
Ние от “Възраждане” заявяваме, че няма да позволим да ни насадят страх. Към момента, в страната ние сме най-голямата явно заявена опозиция на сегашното некомпетентно и престъпно управление. Ще продължаваме да се борим за правата на гражданите, за свободата на словото и малкото останали медии, които дават глас на гражданите и не се предлагат в услуга на властта.”

Но не са изминали и 3 дни и вижте снимките по-долу.


.

.
Оказва се, че борците за народни правдини, които уж отхвърлиха юрисдикцията на престъпното правителство, вече са открили банкова сметка на “СВОБОДАТА”, но само за свободата на собствения си водач. А кой ще събере парите за глобените граждани с по 5000 лв.? Та за три дни в Пловдив са глобени 92-ма, а дори в родната на Костадинов Варна те са 23-ма – вж. снимката долу.

Изводите си направете сами. Само Ви подсказвам, че е крайно време кандидатите за политици да бъдат тествани поне за няколко качества – дали няма да напълнят гащите при първа опасност, дали имат достатъчно ум и морал, дали ни лъжат и са нарцисисти. Защо е нужно това, може да научите от ТУК.

П. Стаматов

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.