Home » Авторски страници, българи зад граница

Отворено писмо до митрополит Александър Голицин с искане за оставката му

2020.04.23 Няма коментари
Spread the love

.

В редакцията получихме отворено писмо до митрополит Александър Голицин, с искане за оставката му като епископ, поради, цитираме: “множество църковни, канонични, нецивилни и морално-етични нарушения”. То е написано от Георги Флеминг, председател на църковното настоятелство на Българска православна църква “Свети Иван Рилски”. Публикуваме по-долу целия текст на писмото.

Черквата “Св. Иван Рилски” в Чикаго

Ваше Високопреосвещенство,

Днес, 17 март 2020 година, аз получих призовка да се явя на съд, поради получени $90 000, ”заем” от нашата църква, отпуснати от така наречения ”Български диоцез” към ОСА, като помощ за съдебно дело, на представящия се за свещеник Валентин Ноцков.

Валентин Ноцков в периода 1996-2020 година не е свещеник и не принадлежи нито на Българската Православна Църква, нито на Американската Православна Църква. Валентин Ноцков е подписал този заем, който му е бил отпуснат престъпно и неканонично от Вашия секретар Дон Фройде. В цялата си отмъстителност и омраза, проявена към нас, редовните членове на църквата „Свети Иван Рилски“, Вие имате арогантността, нахалството и безсрамието да търсите сега тази сума от нас. Със завеждането на това дело и когато се явя в съда, аз ще имам грижата да стане ясно, кой е виновен за трагичното състояние на нашия храм. Виновниците сте Вие и Валентин Ноцков. Това е третата сума, изкуствено натрапена върху нас – $90 000, заедно с $250 000, плюс $90 000, която прави сумарно $430 000, без да взимаме предвид лихвите, които Вие лично и Валентин Ноцков дължите на измамените и окрадени две банки. На нашата Църква Вие дължите $160 000, защото сте дали своеволно $90 000 през периода 2010-2014 година, а нелегалните настоятели са похарчили с Ваше знание още $70 000, за личностния съд на нелегалния Ноцков. Вие дължите на нас тези суми, защото единствено нашата църква има право да се нарече Българска и ние имаме претенции към злоупотребите, допуснати от Вас, който нито сте канонично избран Епископ, нито сте българин по произход. Аз задържах това отворено писмо, изложено по-долу, да не го пращам до целия православен свят, с надеждата, че все пак Вие ще дойдете на себе си, ще се покаете и ще възстановите както материалните, така и духовните щети и тежки руини, които сътворихте за осем години. Но с последната призовка, до мен, изпратена от Вас, чашата преля. Аз ще се явя на тази призовка, за да докажа, че съм първият редовно и законно канонично избран президент и че нямам нищо общо с тази поредна измама и финансово престъпление. В призовката са посочени суми, които са били дадени незаконно от “Българския диоцез” на незаконния, представящ се за свещеник и престъпно поддържан от Вас Валентин Ноцков, и назначения, но никога не избиран фалшив “президент“ Боян Чавдаров, които са подписали този заем, както следва: От 6/18/2010 до 5/24/2014 г. за сумите $75 242, от които са платили само $900, а с нарасналите лихви сумата е достигнала: $96 862. Аз съм избран за пръв легален Президент на Църквата през 2017 година, така че не мога да поема наследствена отговорност на двама измамници. Подписите за получената незаконно сума са на Валентин Ноцков и Боян Чавдаров.

Ваше Високопреосвещенство,

Вашият секретар отец Андрю Ярмус ми беше написал отговор до изпратеното от нас, църковния борд на нашата църква, трето отворено писмо до Вас, относно невъзможността да ни посетите на 9 и 10 ноември 2019 година. Изминаха пет месеца оттогава. Причините за този наш отказ бяха изложени ясно. Вие сте допуснал изключително грубо нарушение на църковната дисциплина, като за пореден път сте се срещнали с личности, които не са членове на нашата църква, не посочвате техните анонимни имена и се опитахте да подготвяте за втори път фарс в църквата със своето идване. Повтарям – никой от нашите редовни членове не е идвал при Вас. На срещата на Диоцеза при Вас са дошли същите хора, които са в подкрепяща, роднинска връзка с нелегалния, представящ се за свещеник Валентин Ноцков, и които докараха нашата църква до разруха. Седем години Вие, Ваше Високопреосвещенство, подкрепяте и поддържате атеисти, самозванци, лъжци и измамници, водени от Валентин Ноцков и нелегалните му бивши “членове на борда”. Целта на Вашето идване не беше, според както пишете “да се срещнете и разговаряте с всеки, който желае бъдещето добро на църквата ни”. Вие искахте да се срещнете с дезертиралите и избягалите от отговорност за финансовите си престъпления виновници, които години наред правеха всичко възможно, за да се обогатяват на гърба на църквата и наивността на християните от Чикаго. Целта Ви беше да прикриете тях и лично себе си от съдебните дела, започващи на 19 ноември 2019 г. През целия период на Вашето „Епископство“ Вашата главна тема беше „да се заплаща църковния заем на измамените банки“. Вас не Ви интересуваше дали има духовен живот и дали редовният свещеник получава възнаграждение за труда си. Вие не бяхте работодател. а робовладелец.

Вашият “нов” секретар отец Андрю Ярмус ми беше написал:

“Всички съобщения от църквата “Свети Йоан Рилски” до Негово Високопреосвещенство или към някого другиго в нашето епархийско ръководство трябва да бъдат изпращани от отец Димитър. От своя страна, епархийското общуване с енорията минава също само през о. Димитър. Както можете да видите, изпратих това писмо до отец Димитър да му напомня за ролята му.”

Нека да Ви попитам Ваше Високопреосвещенство: Дали епархийското и лично Ваше общуване с нашата енория минаваше за последните пет години през отец Димитър, когато Вие комуникирахте тайно с комуниста и некръстен атеист Боян Петров, с фалшивия, неизбиран, а назначен от Ноцков, бивш църковен „президент“ Боян Чавдаров? Или пък, когато комуникирахте тайно с нарушаващия многократно финансовата дисциплина, бивш, “преназначен” от Вас неканонично, касиер Красимир Дечев? Или пък когато Вие комуникирахте и приемахте предложенията от неблагодарната, проблемна интригантка и разпространителка на лъжи и клюки, Катерина Ангелова? Когато Вие комуникирахте със служителката на едната от измамените банки от лъжеца Валентин Ноцков, банкова служителка Екатерина Ушаков. От която Вие поискахте “да Ви върне свещените атрибути, когато банката щяла да отнеме нашата сграда”? Или пък, когато разговаряхте тайно на “четири очи” със Снежина Терзийска, Силвия Димова и Елена Ноцкова, в офиса и отвън сградата, и геройски пушехте цигара след цигара с тях на публично място, пред очите на съседите ни католици?

Ваше Високопреосвещенство, всеки път Вие получавахте от всички врагове и недоброжелатели на църквата фалшиви доноси, фабрикувани лъжи и злобни предложения за сменяването на сегашния свещеник, като им отговаряхте тайно само на тях, на враговете на църквата, и никога не написахте и не изпратихте оригинала на техните гнусни доноси. Както се получи и сега, че не сте написали и имената на неканените персони, посетили диоцезното събрание и “загрижени за църквата верни вярващи”.

Именно за това ние Ви написахме, че бихме Ви очаквали на всяка друга дата, но категорично след 19 ноември, когато е насрочено първото съдебно дело срещу нас от измамените банки от бракониера Валентин Ноцков. Ние сме възложили нашата надежда на Справедливия наш Спасител и Бог, и очакваме съдията да освободи от отговорност нашата църква, и да призове лично Вас и измамника Валентин Ноцков да възвърнете незаконния заем, и да изчистите петното лепнато върху нашия храм.

Въпреки това, всички верни християни от Чикаго знаят имената на хората, идвали тайно за пореден път при Вас, да Ви умоляват да ги прикриете пред закона и общественото порицание. Те не са хора, с които можем да се гордеем, напротив, те са хора, с които обществото ни може само да се срамува.

Няма как да допуснем отново за пореден път, Вие, Ваше Високопреосвещенство, да произнасяте оксиморонни лъжи в нашия храм. Причините за това са следните:

Вие многократно и самоволно променихте първия наш Български устав. Ние признаваме и се придържаме само до този наш устав. Всички други промени и манипулации, които сте вмъкнали в “новите”, на няколко пъти сменявани статии и точки в устава, са гласувани от хора, които не са българи. Никой от Вашето така наречено “Епархийско духовно ръководство” не е българин. Как може да си присвоявате и крадете българското ни име и да симулирате “загриженост” за нашето бъдеще като Църква, след като седем години Вие я подкопавате и унищожавате?

Ето какво е записано в нашия пръв и единствен валиден църковен устав:

Член 1 – Епархийски Прелат/ Епископ/, раздел 2: “Кандидатът за поста на епархийски прелат /епископ/ трябва да е или българин, или американец от българско потекло, и трябва да бъде снабден с всички необходими квалификации, изисквани за този пост от Конституцията на Екзархията на Българската Православна Църква”.

Има само една единствено Българска Православна Църква! Вие нямате нищо общо с Българската Православна Църква и с нас, нейните, макар и изоставени, емигрантски деца. Вие не сте българин по произход, отказвате да говорите и проповядвате на нашия роден език, което не е трудно за Вас като полиглот. Вие винаги избирате за преводач неправославна, корумпирана личност, която умишлено изопачава изказаните Ви мисли пред общността.

С настояването си да дойдете на 9 и 10 ноември Вие, Ваше Високопреосвещенство, искахте отново съвместно с враговете на църквата да повторите фарса и цирковия спектакъл пред християните в Чикаго от 11 януари 2015 година и от 16 ноември 2016 година. Умолявам Ви, в името на Христос – не идвайте повече отново и не се появявайте никога вече при нас!

Ваше Високопреосвещенство,

От последното наше отворено писмо до Вас измина достатъчно време, за да се покаете от действията си. Вие не само, че не го сторихте, но упорито и нагло продължавате да вършите канонични, законови и морални престъпления. Моля, напишете Вашето обяснение и декларирайте Вашето отказване от нашата енория и църква. Моля, самосезирайте се пред съдията, пред Православната Американска Църква и пред всички поместни православни църкви, като се явите в съда, без призовка, лично и изчистете заедно с Ноцков петното, срама и дълга пред измамените банки.

Обяснете на целия православен свят, защо Вие продължавате все още да спонсорирате незаконно Валентин Ноцков с $1500 всеки месец, вече точно 5 години /от януари 2015 до декември 2019/ и досега сте му дали повече от $90 000, като го водите като служител към така наречения “Български диоцез“, чрез формата W2? Вие твърдите, че това са си Ваши лични средства, но защо тогава използвате адреса и офиса на Диозеза? Валентин Ноцков не е свещеник от 1996 година до ден днешен и от 1996 г. не принадлежи нито на Българската Православна Църква, нито на Американската Православна Църква. От времето на Вашето нелегално избиране за Епископ на така наречения ”Български диоцез”, Вие, Ваше Високопреосвещенство, сте допуснал непоправими нарушения на църковните канони и гражданските закони. Провокативно на адреса на канцеларията на църквата, вече за втори път беше подхвърлено писмо с документ W2, за плащане на такси от вашият Диоцез на името на Валентин Ноцков. Тази личност не живее на този адрес още от времето, когато назначените от него, неизбирани “настоятели” го изхвърлиха на улицата /февруари 2015 г./, макар че Вие пред цял свят декларирахте, че Валентин Ноцков ще живее до края на живота си в църковния апартамент и че ще му плащате, също до края на живота му, по $1500 месечно. Вие не знаете ли точния адрес на протежето си Валентин Ноцков или с изпращането на този незаконен документ до канцеларията на църквата и до нас, искате да покажете упоритото си подигравателно отношение към нас и, че ще продължавате да си правите, каквото си искате и както си искате, и че сте недосегаем във Вашите канонични и законови престъпления?

Ако Вашите престъпни четиригодишни опити да излъжете, че Валентин Ноцков е свещеник, се бяха увенчали с успех, с помощта на демоничните сили, то Вие от 2015 година до ден днешен трябваше да му плащате $2225 месечно, заплатата, която той е получавал незаконно от началото на лъжливото си назначаване през 1996 година от Митрополит Кирил Йончев, което е неоспорим престъпен факт. Ноцков е непринадлежащ нито на БПЦ, нито на ОСА. С лъжите си, Вие, Ваше Високопреосвещенство, че Ноцков е свещеник, Вие също сте престъпник! По презумпция, сумарно парите, които биха били давани на лъжесвещеник Ноцков, щяха да бъдат $137 950 за 5 години. Като прибавим към тях и по $1500, давани от Вас, ежемесечно на Валентин Ноцков за 5 години, стават сумарно още $90 000, се получава сумата от $227 950. През целия период на незаконното “свещенодействие” на Ноцков, Църквата е изразходвала огромни, десетократно по-големи суми за заплати, сравнявано с последните 5 години! Изключително интересен престъпен факт е, че Валентин Ноцков никога през 38-те години, прекарани в САЩ, не се е осигурявал за пенсия нито към ОСА, нито към Сошъл секюрити.

Ваше Високопреосвещенство, Вие не сте българин, не знаете нашия роден превъзходен език, не сте информиран за нашата история и сте се изказвали недопустимо или умишлено зловредно с лъжи относно нашата българска история. От 2012 г. до 2017 г., Вие сте позволили на низвергнатия свещеник Валентин Ноцков да служи незаконно и, с това нарушение, и Вие трябва да си подадете оставката, защото сте допуснал огромни щети на нашата църква. Целият православен свят очаква от Вас Вашето разкаяние, признаване на вината и съучастието в измамата на две банки, защото при изцяло изплатена сграда през 2006 година, протежираният и спонсориран незаконно от Вас и до ден днешен Валентин Ноцков самоволно си е позволил да изтегли незаконен кредит от $350 000, чрез измама, и да заложи сградата на църквата срещу този ненужен заем. До този момент Вие за 6 години не сте провел ревизия на храма, в който са се харчели огромни средства за заплати на двама незаконни свещеници – Ноцков и зетя му Димов, и антураж от също така незаконни “настоятели”, които са плячкосали огромни суми, давани на църквата от ентусиазираните християни на Чикаго.

Нека да Ви припомня исторически факти, на които аз съм личен свидетел:

На 11 януари 2015 г. Вие гостувахте и пренощувахте в църковния апартамент. Там сте пирували до късно след полунощ с фамилията Ноцкови. Когато ще се отслужва Света Литургия в неделния ден, каноните не позволяват да се пиянства, след 12 часа в полунощ. На другата сутрин Вие бяхте пиян /за този факт могат да свидетелстват всички настоятели и аз, който бяхме в храма/ и не можаха да Ви вдигнат да се събудите до 12 часа на обяд. Закълнете се, че това не е вярно! След показния театър със срязването на расото на Ноцков и свалянето на кръста му, Вие обявихте, че той не е вече свещеник! Каква наглост и безсрамие! Ноцков не Ви беше никакъв и Вие не му бяхте никакъв, за да му отнемете това, което вече му беше отдавна отнето. Но циркът и шоуто трябваше да продължат, за да може манипулацията на християните да продължи. Цитирам по-долу оксиморонните Ви изказвания на събранието в салона, където бях присъстващ.

М. Александър: „Свещеникът не е мой, а е поставен от Кирил; поставен е в неприятно положение от Българската патриаршия и трябва да се изпълни заръката на Патриаршията.“

Отговор-обяснение: “Поставянето на Ноцков от Кирил е незаконно и с лъжа!“. Неприятното положение е, че Ноцков веднага е приканен да се върне (в България) и с отказа си още от 1996 година, той се е самонизвергнал и не е свещеник.

М. Алексондър: „Той по сърце е мой добър свещеник, но не и по закон, и аз не мога да вървя срещу закона“.

Отговор-обяснение: Да, “по сърце“. Защото и двамата пушите и пиянствате, защото и двамата лъжете, манипулирате и сте зли и садистично груби с хората. Защото нямате страх от Бога и срам от хората! За 7 години Вие вървяхте тотално и срещу църковните, и срещу гражданските закони! Защо Вие не се заинтересувахте за всички “подвизи“, които Ноцков е извършил в Неврокопска епархия до 1982 г. и след назначаването му от Държавна сигурност, до изгонването му през 1992 г. от «Света София» в Чикаго? Ноцков е уникален в нарушения, скандали, съдилища, аморалност и злоба!

М. Александър: „Аз изчаквам да се яви новият свещеник, а при така неочакваното освобождаване на Ноцков, местната енория понесе много загуби. Получи се е разпад и много хора престанаха да посещават църквата. От Българския диоцез, ние се стараехме колкото се може да забавим това освобождение на Ноцков, но не можахме да неизпълним това освобождение.“

Отговор-обяснение: “Новият свещеник“ се яви, но по промисъл Божий и на св. Иван Рилски, той се оказа клептоман, беше депортиран и не можа да изпълни Вашия подъл план да прикриете кражбите на Ноцков. Да, „разпадането“ на енорията се получи и “много хора престанаха да посещават църквата”, и това престъпление на Ноцков се дозатвърди от Вашите седемгодишни лъжи, манипулации и небрежност! Именно Вие, седем години „се стараехте“ да забавите действията на Митрополит Йона, който още през 2009 пожела да отстрани раковата метастаза Ноцков и престъпните му сътрудници, но не успя.

М. Александър: „На въпроса от салона: „Какво ще стане, ако не можем да Ви ги изплатим тези 90 хиляди? Какво ще стане с църквата?“ – отговорът Ви бе: “Ние не сме хора, които да Ви извиваме ръцете; ние не сме банка, няма да Ви затворим за това, че не ни плащате. Знам, че имате нужда от пари да посрещнете свещеника, който идва, и за неотложни дела; гледайте да поемете отговорността за свещеника първо; нашите пари могат да почакат.“

Отговор-обяснение: Така нареченият „Български диоцез“, в който няма нито един българин, чрез Дон Фройде е отпуснал незаконно, самоволно $90 000, на нямащия нищо общо с храм „Св. Иван Рилски” – Чикаго, Валентин Ноцков, за „помощ“ за личностно съдебно дело срещу Георги Иванов. Църквата ни е похарчила още $70 000, за да приключи това срамно дело. Вие лично, Фройде и Ноцков дължите безпрекословно $160 000 на нашата църква! Вие няма „да ни извиете ръцете“, защото редовните християни не Ви дължат нищо. На Вас целият православен свят трябва да Ви върже ръцете с психиатрична усмирителна риза, да Ви снеме от Епископското достойнство и да Ви принуди да възвърнете парите на измамените банки.

М. Александър: „Беше зададен и въпросът: Владиката Кирил Йончев бил ли е владика с всички права към Православната църква в Америка, а не на Българската православна църква?”.
Краткият отговор бе, че този въпрос иска по-дълго обяснение, за което сега няма време, поради това, че трябва да пътуват и е късно.

Отговор-обяснение: Вие, Ваше Високопреосвещенство, винаги сте избягвали да изявите истината и неудобните въпроси, а сте лъгали и заблуждавали християните. Да, Кирил Йончев е бил пълноправен член на дъщерята на Руската църква – сегашната Американска Православна Църква от 1970 г. Друг и по-важен е въпросът, доколко самата ОСА е канонично призната от всички други православни църкви? Тя не е призната! ОСА не е автокефална, не може да освещава свети Антиминси и Свето Миро! Кирил Йончев, след низвергването му от БПЦ през 1963 година, до смъртта си през 2007 година, няма нищо общо с БПЦ и не й принадлежи. Никога Кирил Йончев не е възвърнат в БПЦ! Той „основава“ с лъжа нашата църква, с писмо до Митрополит Теодосий, и слага низвергнатия Ноцков, без да има отпусно писмо. Всички действия, служби и треби на Ноцков от 1996 година насам са невалидни, фалшиви и престъпни! Включително всички финансови злоупотреби, незаконни подписи и каквито и да са били действия на Ноцков са извън закона и нашата църква, и верните български християни не може да бъдат отговорни за тях. Вие трябва да поемете отговорността!

Това, че Вие, Ваше Високопреосвещенство, през всичките тези години от 2012 до ден днешен, играехте ролята на нищо не знаещ за престъпленията, които бяха вършени тук, в нашия храм, не Ви извинява. Вие през цялото това време прикривахте тази измама на две банки, допускахте да бъдат извършвани фалшиви и неканонични служби, кръщения, венчавки и погребения, за които не бяха издавани документи и свидетелства от нямащия това право Валентин Ноцков. С множество писма Вие насърчавахте престъпленията, извършвани от незаконните, назначени от Ноцков ”настоятели”. С тези си действия и взаимно противоречащи си изявления пред медиите и пресата, Вие разочаровахте и объркахте цялата християнска общност на Чикаго. При всяко Ваше посещение в църквата Вие лъжехте хората, че желаете доброто на българската християнска общност. Нито веднъж не застанахте открито пред медиите, за да признаете Вашата лична вина, състояща се в открито поддържане на видими престъпления, нарушения, измами и злоупотреби. Ние имаме поговорка: “След дъжд – качулка”, която означава предприемане на действия, когато вече е твърде късно. Вашето желание да бяхте дошли на 9 и 10 ноември при нас, с цел “да разговаряте с всеки, който е заинтересован от съдбата на храма“, беше именно потвърждаващо тази поговорка. При Вас, на събранието на така наречения “Български диоцез”, чиито устав Вие престъпно сменяте на три пъти, според както Ви беше угодно, бяха дошли неизпратени от нас “делегати”, за да Ви поканят да повторите отново фарса от 16 ноември 2016 година. Тогава Вие объркахте тотално и най-малкия шанс да се предприеме нещо положително и да се излезе от направените престъпления от Ноцков, за да се спаси срамът от банкрута и последствията от сегашния съд срещу нашата църква.

С кого щяхте да разговаряте, ако бяхте дошли на 9 и 10 ноември 2019 година? С дезертиралите вече пета година фалшиви, назначени от Ноцков настоятели? Които не са стъпили на нито една служба за пет години и не са дарили и един цент на църквата, която те безотговорно ограбиха през тези 20 години? Хората, които Вие окуражавахте с десетки писма да продължават да вандалстват, да хулиганстват, да разрушават и унищожаваха умишлено църковното имущество, и прикривахте множеството, изпратени до Вас от мен, доклади за техните вандализми?

Вие сторихте само едно добро дело и това беше забраната на фамилията Ноцкови да приближава до храма и да престане да пречи умишлено на църковните служби. Но цената на това е $90 000, давани вече 5 години незаконно на Ноцков.

Бихте ли обяснили на целия православен свят, защо Вие държите все още бившия католически свещеник Дон Фройде? Благодарение на неговите лъжи, интриги, самоволно взети решения за финансиране на незаконния Ноцков и неканонични опити за управление на така наречения “Български диоцез”, проблемите, свързани с низвергнатия Ноцков и назначените от него “фалшиви настоятели”, се задълбочиха и се стигна до криминално ограбване на две банки. Бихте ли се заклели пред бъдещия съд срещу Вас, заедно с Дон Фройде, че не сте получили $ 1 500 000 укрити средства, които Митрополит Кирил Йончев е завещал на Диоцеза след смъртта си? Къде отидоха и за какво тези средства?

Ваше Високопреосвещенство, в Светото писание е записано: “Затова казвам ви: всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа Светаго няма да се прости на човеците; и ако някой каже дума против Сина Човечески, ще му се прости; но ако някой каже против Духа Светаго, няма да му се прости ни на този, ни на онзи свят.” [Матея 12:31-32]… ”и Той, /Светият Дух/ като дойде, ще изобличи света за грях.” [Йоан 16:8]

Вие извършихте множество грехове, канонични и законови престъпления, за които не само не се покаяхте, не поискахте прошка пред християните в Чикаго, но упорито, арогантно и нахално продължавате да ги вършите. Свети апостол Павел нарича Вашето отношение „прегоряла“ съвест. Съвестта Ви вече не функционира и резултатът е, че Вие похулвате Светия Дух многократно. Вместо да приемете неоспоримите десетки доказателства за престъпленията, които са се вършели в нашата църква под Ваша закрила, вместо да признаете Вашето неглиже и липса на контрол, отговорност, Вие продължавате да вършите беззаконие и да държате на лъжливите си твърдения. Вашето сърце е настроено в упорита съпротива против Бога, истината, каноните, гражданските закони и християнския морал. Вие сте се закоравели и греховете Ви са отвъд възможността за прошка, не защото ние не желаем да Ви да простим, а защото Вие упорито се криете и не осъзнавате Вашите грехове, не се покайвате и продължавате да сте слуга на сатаната с лъжите си, с финансовите Ви злоупотреби и прехвърляне личната си вина върху невинни страни и личности. След като се отказвате да се явите лично в съда, за да обясните там, пред съдията, че банките, които съдят “Свети Иван Рилски“, трябва да си поискат ограбените средства от подписалия незаконен, самоволен и фалшив договор с тях, Валентин Ноцков, и че той не е бил никога свещеник от 1996 година досега, и че Вие сте лъгал обществото и сте твърдял обратното, Вие извършвате грях против Духа Светаго. Дори да покриете липсващите средства на измамените банки, черното петно ще остане върху Вас и нанесените духовни рани много трудно ще зарастнат върху християнското тяло на българите в Чикаго.

При всичкото това зло, което Вие сторихте на нашата църква, ние Ви умоляваме: Освободете писмено и с декларация нашата енория и храм от Епископското си ръководство и от Американската Православна Църква. Вие лично, а и целият Синод заедно с Митрополит Тихон, поради мълчанието си и заставането откъм престъпната страна, и фалша си, няма как да бъдете повече наши духовни ръководители!

Георги Флеминг,

Председател на Църковното настоятелство
на Българската Православна Църква “Свети Иван Рилски“ – Чикаго

.

—————————————————————–
* Още информация по темата може да намерите ТУК.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.