Home » Авторски страници, българи зад граница

COVID-19. Българи в Чикаго създадоха платформа за помощ

2020.03.23 2 коментара
Spread the love

Благодарение усилията на членове на Фейсбук група “Българи в Чикаго срещу Covid-19” е създадена нова платформа – www.BgHubUsa.com, за помощ на възрастни хора, майки с малки деца и/или хора с хронични заболявания, имащи нужда да си набавят храна от ресторант, хранителни и други основни продукти в Чикаго и неговите предградия, съобщи админът на групата Светлозар Момчилов. Всеки нуждаещ се и всеки желаещ да се включи като доброволец може да се регистрира на тази платформа. За удобство може да се ползва и телефон: 312.854.9520.

Идеята за платформата е на Елена Петкова и е реализирана от Боян Петев.

Понеже платформата е нова, се приемат предложения за подобрения. Предложенията могат да се изпращат директно на Боян Петев, като съобщения на неговия личен ФБ профил или на емайл: [email protected].

“Моля всеки, който тепърва иска да бъде доброволец, да се включи в новата платформа – [email protected]!
Моля, всеки който се нуждае от тази помощ, да се включи в новата платформа – [email protected]!
Моля, тези, които познават наши сънародници, които се нуждаят от тази помощ, но не са онлайн, да им предадат информацията!
Всеки от Вас също може да помогне като сподели тази информация на своята фейсбук стена!” – призова във ФБ групата “Българи в Чикаго срещу Covid-19” Светлозар Момчилов.

Присъединяваме се към този призив.

.

2 коментара »

 • Mariana said:

  Платформа за помощ на възрастни хора в България – https://pomogni.net/

 • Браво said:

  По-добре е да даваш, отколкото да получаваш, защото всяко даване или погасява кармичен дълг, или утвърждава заслуга. Все едно че се внасят пари в спестовна каса, от където в бъдеще могат да се теглят, без да се създава кармична задълженост. Това важи особено за духовното даване, чрез което духът се освобождава от зависимостта от хората. За това твърдя, че е по-добре да се дава, отколкото да се взема. Вземат и биха искали да вземат мнозина, но даващите са съвсем малко. А можещите да дават дарове на духа са още по-малко, защото за духовното даване аурата трябва да притежава определена степен на огненост. Отдава се Психическа енергия. Носителят на Светлина раздава невидимо и нечувано и само прекалената умора може да покаже понякога колко голямо е било отдаването на огнена сила. Обаче носещият светилник не може да не свети.

  ~ (М.А.Й.). Всички казват само „дай“. „Дай, но без да се нарушава съществуването на нашата саможивост“. „Дай само ти, а ние няма да дадем нищо“. Но даже и Спасителят, преди да даде, е питал: „Вярваш ли?“ Тоест, поставял е известни условия, за да могат да получат от Него. Безусловното даване е равносилно на опит да се напълни с вода пробит съд. За да бъде успешно даването се изисква вяра или доверие, или някаква степен на разбиране. В случаите на ръководство това условие се подсилва, тъй като без съвместно хармонизиране на съзнанията то е невъзможно. Даващият и получаващият се подчиняват на закона за съзвучието, без спазването на който процесът става разрушителен и за двете страни. Мнозина биха искали да вземат, без да се обременяват с нищо. Това ще бъде поглъщане на чужда енергия. Други искат да внесат своя безпорядък в стройността, получена в резултат на многогодишни усилия и труд, без да се съобразяват с това, че за всяко Слово е заплатена висока цена. Без известна степен на съзвучие и взаимно разбиране ръководството е недопустимо. Приемниците на съзнанието трябва да са настроени на необходимата вълна.

  ~ Всички ние говорим за най-възвишени неща, а най-дребните в себе си още не сме преодолели. Получава се разрив, който болезнено се отразява на съзнанието. И да се сърдите можете само на себе си. Имайте в предвид, че Ние винаги сме готови да дадем, но не сме в състояние да дадем, даже и при наличие на желание, повече от това, което човек е способен да вмести. Често пречка за вместването е саможивостта. Също и съдовете, които са донесени, не винаги могат да бъдат напълнени с това, което ни се иска да дадем, тъй като вече са изпълнени, макар и частично, със своето. А своето, личното, наситено с емоциите на астрала, на Нас не е ни нужно. Казано беше: или Моето, или своето. А Моето и своето не се съчетават. Самоизлизащите лъчи не са породени от малкото „аз“, а от голямото. Техният произход не е от саможивостта. Следователно, приближаването и получаването са възможни само при условието на самоотречение, тоест съблюдаване на формулата „Отвърни се от себе си“. Пълнотата на съвместната настройка дава съзвучието. С думи то не може да се замени.

  ~ (М. А. Й.). Получаването е според заплащането. Съдбата е справедлива. Който заплати повече от другите, възможно пребиваващи в доволство и удобства,той ще получи и повече. От обикновена гледна точка трудностите и лишенията не са добри. Но сравнете двама, единият със закален от трудностите на живота дух, а другият – изнежен от оранжерийната обстановка. При еднакви условия на живот първият ще премине през живота уверено, спокойно и победно, а вторият – страдайки и измъчвайки се, защото оранжерийната обстановка прави човека непригоден дори за обикновения живот. Затова да се радваме на трудностите, препятствията и обременените обстоятелства. Без тяхното наличие духът не може да израсте и животът не може да бъде преодолян.

  Избрано от: Маха Чохан, „В подножието на Висшата мъдрост”, избрани теми от Науката за духа
  Изображение: Nagarjuna The Conqueror Of The Serpent, 1925, by Nicholas Roerich

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.