2024-03-19

2 thoughts on “Изпитана рецепта срещу COVID-19 и всякакви други вируси

  1. О. Торсунов: „Коронавирусът не понася джинджифил
    Руският коуч съветва освен да се смуче, коренът да се носи и привързан към китката

    „Имам добра новина за вас. Този вирус се лекува лесно с джинджифил и куркума. Ако пиете лека отвара от малки парченца от корен на куркума или джинджифил с мед, никога няма да се разболеете. Сега организаторите на тази лекция ще минат по редовете и ще ви раздадат джинджифил. (От залата се чува възглас:„Много е люто!“. Отговорът на Торсунов е: „По-добре люто, отколкото да умрете!“)

    Торсунов гарантира на хората в залата, че дори клечката, на която са прикрепени парченцата джинджифил, по някакъв начин да е замърсена, джинджифилът ще унищожи заразата. Трябва да свикнете да ядете джинджифил, казва Торсунов. Засега коронавирусът не е тук, но вие сте длъжни да се научите на тази хигиена, защото рано или късно, той ще се появи и в Русия. Във всеки град на Русия ще се появи и всеки, който се отнесе към този факт несериозно, ще носи риска да загине. Защото смъртността от този вирус е 5 процента. 5 от 100 души умират, а 10 от 100 се намират в тежко състояние, разясни Торсунов. „Ето вие сега смучете джинджифила и нямате никакви шансове да се разболеете. Това е профилактиката. Дори не си слагам маска, когато пътувам със самолет. Винаги нося джинджифил със себе си.“ – сподели ораторът.
    РЕЦЕПТАТА: „Яжте го по три пъти на ден, държи по 3-4 часа. Новият вирус не понася джинджифила. Когато става дума за малко дете, може продуктът да се смеси с топла водичка с мед, за не му е толкова люто. Може да направите и толкова рядка концентрация, че детето изобщо да не усети вкуса на джинджифила. Ако вече сте се разболели от вирусна инфекция, вие завързвате за китката на лявата си ръка и за глезена на левия си крак малки парченца джинджифил в парче мек плат. Това ще подейства даже още по-силно, отколкото ако само го смучете през устата. Тези компреси действат 24 часа. Дори да сте използвали сушен джинджифил или даже на прах. Този метод може да се прилага и за профилактика, но ще предизвика леко напрежение в организма. Това е силна рефлектотерапия.
    Ако имате друга инфекция и си сложите джинджифил, може и да не подейства за другата инфекция, но новият вирус ще бъде унищожен за няколко дни, не спира да повтаря лекторът.

    Дълги години лекувам вирусни инфекции с един съвсем недълъг списък от продукти: джинджифил, куркума, борови клончета, клончета от пихта (Сибирска ела), жълта горчица, бял пипер, обясни Торсунов.
    ________________________
    *Олег Генадиевич Торсунов е кандидат на медицинските науки, популяризира здравословен начин на живот, автор е на уникални оздравителни методи. Книгите му се преведени на няколко езика, чете лекции по целия свят. Издал е поредицата „Добрите съвети на доктор Торсунов“, посветена на достъпните и ефективни методи за лечение на грип, ОРЗ, ангина, бронхит, хипертония, хепатит и други разпространени заболявания. Другата поредица „Законите на щастливия живот“ засяга фундаменталните принципи на хармоничното съществуване, изложени в древните писания.

    https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2020/0325/%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8A%D1%82-%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%8F-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BB.html

    ======================================-
    Джинджифилът (Zingiber officinale), наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността. В Европа се разпространява през 13 век благодарение на Марко Поло. Първоначално се използвал предимно в медицината. Завидна е славата му на афродизиак. Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка. Резенчета пресен джинджифил се използват за направа на чай и като добавка в супи и сосове. В източната кухня се приготвя по всички познати технологии на печене, варене, пържене, много разпространен е в сладкарството под формата на сладка и бонбони. Участва във всяко къри. В Англия и САЩ от джинджифилов екстракт се приготвя бира, в Германия са известни джинджифиловите курабийки и сладкиши, а в Китай го захаросват. В миналото е имало цели улици, наречени „джинджър-стрийт“, на които са се предлагали продукти с джинджифил.

    Джинджифилът е културно растение и не вирее в диво състояние. Родината му е някъде в Източна Азия, от Индия до Китай или Югоизточна Азия. Най-ранните документи за него са китайски. Конфуций (557 – 479 г. пр.н.е.) го споменава в своите „Аналекти“ и е известен с това, че не е сядал на масата без него. Според по-късни документи джинджифилът е внасян в Китай от Югоизточна Азия. Чрез арабите джинджифилът достига Древна Гърция и Римската империя. Също те го занасят и в Източна Африка около 13 век, а през 16 век португалците го занасят в Западна Африка. По същото време испанците занасят джинджифила в Америка и през 1547 г. Ямайка вече изнася 1100 тона джинджифил за Испания. Понастоящем най-много джинджифил произвежда Индия, следвана от Китай, Западна Африка, Ямайка, Тайланд и Австралия.

    ==============================-=
    Куркумата (Curcuma longa) е многогодишно тревисто растение от рода Куркума, достигащо височина до 1 метър, със силно разклонено коренище. Коренът на растението се използва както в медицината, така и в кулинарията. Има силно изразен оцветяващ в жълто ефект благодарение на 2 – 5 % съдържание на пигмента куркумин в корена и специфични вкусови качества, съдържа и 5% есенциални мастни киселини. Обирането на коренищата започва след като пожълтеят листата на растението. За негова родина се счита Югоизточна Азия, но се отглежда и в Китай, Виетнам, Индонезия, Япония, Шри Ланка, страните от Карибския басейн и др. Поради красивите си цветове в България се отглежда и в саксии с декоративна цел [2]. Стрити на прах, коренчетата имат ярък оранжев цвят и дори съвсем малко количество оцветява ястията в жълто. За оцветяване и овкусяване на 4 порции е достатъчно количество, равно на ¼ чаена лъжичка.

    Куркумата е един от основните компоненти на индийската подправка къри. В Индия щедро се добавя към ориз, яйца, къри и други гозби, а заради цветовата прилика с шафрана се нарича още и „шафранът на бедните“.

    В промишлеността се използва масово като оцветител на маргарини, сирена, ликьори, сладолед, кексове, портокалов сок, бисквити, сосове и е известен като хранителна добавка Е100. Използва се да предпази храните от слънчевата светлина.

    ================-

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *