2024-03-19

1 thought on “Водещи световни компании призовават в Давос правителствата да помислят за околната среда

  1. Давос 2020 – Най-безполезната оргия на властта и богатите

    Хотелската стая от 12 кв. метра в Давос струва $10 000 на нощ

    Тази година Световният икономически форум (СИФ) отбелязва своята 50-годишнина. Четиридесет и девет безумно помпозни и наситени събития на СИФ се провеждат всяка година в Давос, Швейцария. Само през 2002 г., след 11 септември, той бе преместен в Ню Йорк, и парадоксално, от „съображения за сигурност“. Логиката на тази стъпка бе толкова нелепа, колкото и самият СИФ.

    Приятели, трябва да посетите този прословут СИФ в Давос (21-24 януари), където хотелската стая от 12 м2 струва $ 10 000 на нощ. И там е напълно нормално, по покривите на къщите при температури под нулата, снайперистите да са навсякъде. Разбира се, това е за защита на около 3000 членове на „горните ешелони“. Огромна част от летището в Цюрих беше отцепено за частните самолети на „екологично осъзнатия елит“. Тръмп пристигна там на 21 януари, вторник сутринта, където „наблюдаващите самолетите“ с техните сложни бинокли и телескопи лагеруват в палатки почти на летището, за да бъдат първите при отварянето на вратите летището, и които ще „откриват“ пристигащите ВИП-персони с техните стотици частни самолети. Това е нормалното състояние на пълна безполезност и упадък на богатите. Дори Джордж Оруел не можеше да измисли подобно нещо, когато през 1948-а пишеше своята книга „1984“.

    Тази година имаше около 130 високопоставени гости под закрилата на международното право, които и да са те. Освен това се очакваха и 5 кралски семейства, 22 президенти и 23 премиери. Те са защитени от швейцарската полиция и въоръжените сили с обща численост около 5000 души. Президентът Тръмп, в допълнение към своя контингент за сигурност, получи още около 300 човека от специалните сили за сигурност на швейцарската полиция, както и частен хеликоптер, докаран с военен транспорт от САЩ. Двата му дни в Швейцария струват на американските данъкоплатци над $ 3,4 милиона, без да броим служителите по сигурността и това са трохи в сравнение с всички разходи на около 3000 ВИП-ове от различен калибър на знаменитости и тези, които просто „искат да бъдат видяни“ и до болка да се отрият в „наистина важните“ хора. Какъв фарс!

    Когато президентът Тръмп слезе по стълбата от „Борда на ВВС №1“, той веднага тръгна, при строги условия за сигурност, включително зорките очи на хиляди стрелци по покривите на летището, към своя хеликоптер, за да го транспортират като крал в Давос, където компания му правеше Грета Тунберг.

    Защитата на това невероятно нелепо събитие е гигантска и струва милиони. Това е оргия на властта и парите на мъже и жени, които днес поръчват музиката в нашия западен свят. Или това, в което биха искали да им се вярва. И те могат да си вярват, ако вие не се събудите и не вземете юздите на управление в своите ръце, защото то е поставено на карта, а не е команден лост на свръхбогатите.

    Тези членове на СИФ просто ще продължат да ви ограбват, както го правят през последните 200 години. И те го правят толкова умело, че много от нас, „обикновените хора“ им се възхищават и изпитват страхопочитание да ги гледат как пристигат и си отиват с частните си самолети… ето колко ниско сме паднали. Но, приятели, никога не е късно да се събудите и отхвърлите тази глупост, незаслужаваща вашето внимание.

    Програмата им е пронизана от лъжи и измами. Вижте официалния дневен ред, който се наричаше „Програма на заинтересованите страни за сплотен и устойчив мир“:

    1. Как да решим насъщните климатични и екологични проблеми, които вредят на екологията и икономиката.

    2. Как да трансформираме индустриите за постигане на по-устойчиви и приобщаващи бизнес модели, тъй като новите политически, икономически и социални приоритети променят структурата на търговията и потреблението.

    3. Как да управляваме технологиите, довели до Четвъртата индустриална революция така, че да са от полза за бизнеса и обществото, като се минимизират всички рискове.

    4. Как да се адаптираме към демографските, социалните и технологичните тенденции, които променят образованието, заетостта и предприемачеството.

    Събудете се, хора, не вярвайте на фалшификатите на корпоративния финансов елит, независимо колко добре са направени, опаковани и представени, не се поддавайте на измамната му пропаганда. Никога не е късно, защото ние сме 99,99% срещу 0,01%. И не падайте в техния капан. Те, елитът, тази част от СИФ, иска да действате срещу собствените си интереси. Направете свое собствено проучване, и събере две плюс две. И спрете да гледате мейнстрийм медиите, защото те са в заговора и налагат една и съща лъжа. Защото малки групи с дълбоки и тъмни интереси им плащат милиарди.

    *Авторът Питър Конинг е сътрудник в Центъра за изследване на глобализацията в Монреал, Канада, икономист и геополитически анализатор, работил е преди това в Световната банка.

    (Превод за “Труд” – Павел Павлов)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *