Home » Авторски страници

Балкански форум за българския език в чуждоезикова среда

2019.11.30 Няма коментари
Spread the love

Днес в Истанбул, Турция, тече Балкански форум на тема: „Стратегии за изучаване на българския език в чуждоезикова среда”. Организатори на форума са българското Министерство на образованието и науката, Генералното консулство на Р. България в Истанбул и Българската екзархия в Истанбул.

Част от програмата на форума

В Балканския форум участват зам.-министърът на образованието Деница Сачева, директори на дирекции и експерти в МОН, представители на регионални управления по образованието в България, български учители от страната и учители от български училища в няколко балкански страни, мнозина представители на Асоциацията на българските училища в чужбина. Както и представители на издателства на учебни помагала по български език и литература.

Форумът събира учители от българските училища в Цариброд /Димитровград/, Р. Сърбия; от български училища в Одрин, Турция; Букурещ, Румъния; Скопие, РС Македония; Атина, Р. Гърция, Ираклио, о. Крит, Гърция. Както и учители от български училища в Бургас, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Габрово и др.

Към края на форума ще бъде прожектиран документалният филм „Цариградски разговори“ (1993) – разговор на Тома Тома с проф. Тончо Жечев.

Председателката на АБУЧ д-р Ирина Ботева-Владикова изпрати специален поздравителен адрес към участниците в Балканския форум (Поздравителен адрес форум Истанбул).

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.