Home » Авторски страници, Е-Списание

Трима българи и един американец са убити снощи в Чикаго

2019.10.13 Няма коментари
Spread the love

Трима българи и един американец са убити при стрелба в жилищна сграда в Чикаго, потвърди пред Еврочикаго Иван Анчев, генерален консул на Р. България в Чикаго.

Тежкото престъпление е станало в съботната вечер на 12 октомври 2019 г. Задържан за убийствата е съсед на жертвите. Полицията е иззела оръжието на престъплението, съобщи говорителят й Том Ахерн.

Заподозреният е 67-годишен пенсиониран строителен работник. Той застрелял четиримата свои съседи в дома им. След това се качил в апартамент на горния етаж и прострелял още една своя съседка, която е в болница в критично състояние.

Мотивите за стрелбата се изясняват. Известно е, че арестуваният е конфликтна личност и често се карал със съседите си.

„Съседът отишъл в техния апартамент и открил огън по четирима души, които вечеряли на маса. Причините не са ни известни. Убил ги е всичките. Той е познавал всички в сградата, както и те него. Не знаем какво го е подбудило точно днес. Съседите му казват, че имал проблеми да контролира гнева си. Повечето от тях имали проблеми с него, но не и толкова големи” – заяви Антъни Ричио от полицията в Чикаго, цитиран от Нова телевизия.

Пред Нова телевизия генералният ни консул е заявил следните подробности: „Двама от убитите българи са съпрузи в ранните си 40 години, третата жертва е майката на убития мъж. Това са хора без криминални прояви. Мирни български граждани, които са живели съвсем нормален живот в САЩ”. По думите на г-н Анчев, най-вероятно става въпрос за битово убийство, породено от психическото състояние на извършителя.

“Във връзка със стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която мъж е застрелял четирима души, а пети е в критично състояние, можем да потвърдим, че три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани” – съобщи от своя страна пресцентърът на МВнР. –  Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало, като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.