2024-03-29

3 thoughts on “Вярата в Бог срещу науката или в съюз с нея?

  1. Религията, която проповядва добрина, спазване на закони и правила и т.н. е всъщност политически инструмент за потискане на обществото и реално точно тази религия води до цялото зло на планетата. Къде виждате логика да има огромни храмове, които стоят празни и просяци на улицата…Има ли логика да се проповядва, че Господ е добър след като се раждат болни бебенца, които не са имали време за грехове…Религията е инструмент за побъркване на обществото. Религията те скланя да просиш на хората, които са я сътворили, за да си им в краката.

  2. Религиите са възникнали, за да могат хората да си обясняват необяснимото, а с развитие на науката се доближаваме до истината и тази простотия ще изчезне. Съжалявам, че живея в едно преходно време, в което доста хора мислят като мен, но масата ни дърпа надолу в калта.

  3. „Да вземем която и да е от т.нар. природни науки – физика, химия, биология – и да проследим нейната история. Оказва се, че всяка поредна научна теория е отрицание на предходната такава. Това е така, защото както предходната, така и последващата, така и всяка нова научна теория, съдържа в себе си зародиша на отрицанието – невъзможността към конкретния исторически момент да се отговори на някой от фундаменталните въпроси, заложен в нейната същност.

    Тази неспособност на консуматора (човека, човешкото общество) да отговори окончателно на заложените в природата и обществото въпросителни е била, е и ще бъде осъзнавана от великите умове на същото това човечество, и постоянно пренебрегвана от посредствените и средна ръка учени – да не говорим за тълпите на лаиците.“
    https://www.eurochicago.com/2015/08/hipotetitchnata-priroda/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *