Home » Авторски страници

Мракобесие “в името на народа”

2019.04.16 3 коментара
Spread the love

Коментари във Фейсбук и в някои български български медии на присъдите на специализирания съд, който “в името на народа” осъди вчера бившата зам.-кметица на столичния район “Младост” ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА на 20 години, а заместничката й, БИЛЯНА ПЕТРОВА – на 15 години лишаване от свобода. Днес двете изстрадали достатъчно вече жени, след като бяха задържани вчера веднага след произнасянето на присъдите, бяха отведени в Сливенския затвор.

Снимка: Денислав Стойчев, в. “Труд”

Проф. Николай Слатински:

“Спомням си един руски сериал за организираната престъпност. В него самоуверен (и свършил зле) съдия, който бе част от властващата в града клика, когато изпълни поръчка да осъди тежко подсъдимия и вечерта съпругата му го попита защо е толкова жестока присъдата, отговори нещо от сорта: “Това не е присъда за конкректния човек и за конкретното деяние, това е послание към онези, които не се съобразяват с нас!”

Реакции на мои Фейсбук-приятели:

– мракобесие;
– беззаконие;
– фашизъм;
– цинизъм;
– арогатно самозабравяне;
– не съдебно, не политическо, а партийно решение;
– минаване на всякакви предели;
– абсурд;
– наглост;
– гротеска.

Да добавя и това:

– Нека вдигат мизата, така си гарантират 4 пъти по толкова.

Няма дъно, което да не е ударено. Ние сме в политическа бездна.

А бездна означава без-дна, без дъно

…Очаквам главният прокурор да бие тревога за пълзящото беззаконие: апартаментаджиите да сигнализират за пълзящата мегакорупция; калинките да алармират за пълзящото обезценяване на дипломите и олигарсите да вопият за пълзящото задкулисие, стиснало България за гушата…”

Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Снимка: Денислав Стойчев, в. “Труд”

Емануил Йорданов и Петър Кърджилов по bTV:

“Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди. Това коментира адвокат Емануил Йорданов. Думите му са по повод присъдата от 20 години затвор за бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева.

“Демокрацията и справедливостта никога досега не са били толкова застрашени и опорочени. Аз направих всичко възможно, за да излезе истината. Този съдия е бил сериозно натиснат от най-силните хора от окупираната от частни интереси хора”. Това коментира пък бившият ПР на район „Младост“ Петър Кърджилов. Според него разминаването в сумите е чутовно. Това поставя под съмнение цялата обвинителна тежест.

Йорданов каза, че в СРС-та по случая нямат нищо общо от това, което се споменава в присъдата. Записите са изключително неясни. В закона пише ясно, че осъдителна присъда не може да се постига само със СРС-та.

По отношение на показанията на основния свидетел Дюлгеров, Йорданов заяви: “Той е бил каран от прокурори и служители на КПКОНПИ да даде определени показания. Всичко това е в нарушения на закона. Цялото разследване може да послужи за създаването на учебник за това как не трябва да се води разследване.”

Петър Кърджилов вчера в съдебната зала. Снимка: Снимка: Денислав Стойчев, в. “Труд”

Илиян Василев, Фрог нюз:

“Официало – имаме си вече Народен съд. 75 години по-късно. Агейн. Разиграха сценките с ”добрия” съдия Хинов, и лошите апелативни съдии относно задържането под стража и домашния арест.

Сега обратно – вече лошия съдия Хинов постановява “идиотска” Вишинска присъда – на прокуратурата, за да може апелативния съд да я смекчи и накрая да я осъдят на под 10 години. Залогът в тази присъда е Цацаров, Гешев и Георгиев – цялата мафия.

Ключовите показания на Дюлгеров ги няма. Но има СРС, които никой не видя -утре могат и доживотна присъда да и дадат с доказателства, които никой не може публично да види.”

Снимка: Денислав Стойчев, в. “Труд”

Стела Николова:

“Иванчева пречеше и те я махнаха!

Никой вече няма да посмее да е Иванчева и това беше целта.

Цялата власт е узурпирана, а разделение на властите не съществува.

Медиите са купени, изборите също.

Народецът дали се страхува за правата си?

Не! Той дори не ги знае, че да ги изисква!

Приелите Търновската конституция днес се обръщат в гробовете си, защото допуснахме България да е превзета отвътре!

…Онова, което имаме като главен цацаратор, казало, че присъдата на Иванчева и Петрова щяла да издържи и пред ВКС (издържи означава, че ВКС ще я потвърди).

Онова, което имаме като главен цацаратор, знае, че то вече няма да е главен цацаратор, когато ВКС се произнесе по присъдата, но сега нанася още удари върху клетата ни съдебна система и още по-клетата психика на населението.

Онова, което имаме като главен цацаратор, днес вече се съгласило да има начин за отстраняване и контрол на председателите на ВКС, ВАС и главен прокурор. За първите двама има и сега, но реално за главния прокурор няма. Онова, което имаме като главен цацаратор, вече си отива, мандатът му свършва през декември и вече е съгласно да има отстраняване на главен прокурор, но ако помните, Бойко каза, че реформата на прокуратурата ще е след Цацаров!

Цацаровци се редуваха в цацаратурата, а 3 милиона българи избягаха от липсата на справедливост и грабежа, който остави 2 милиона пенсионери под официалния праг на бедност, а населението търка картончетата на освободения от ДДС хазарт на Божков и сие, и се надява да спечели, за да избяга от тук!

Онези, които сме имали като главни прокурори, ще платят дълга си към този народ един ден, и дано има поне един жив от нас, за да го види!”

Коментар и призив от Фейсбук профила на Десислава Иванчева:

“МРАКОБЕСИЕ (според Уикипедия „Режим на управляваща върхушка, налаган с физически репресии и духовна деградация в едно общество”) – с това можем да обобщим ситуацията в България от вчера.

Хора, осъзнайте едно – това, което се случи вчера на Деси и Биляна, се случи и на Вас, всички Вас, българи. Това беше послание, това беше назидание към всички нас! Днес са те, утре може да е всеки един от нас! Има ли някой, който да вярва в правосъдието и че Темида е сляпа, и справедлива след вчерашния процес? Тези две жени за пореден път бяха сложени в казана и консервирани за 15 и 20 години.

И знаете ли кое е най-тъжното, че репресиращите органи в държавата вярват, че с тяхното физическо унищожаване ще приключи съпротивата на гражданското общество срещу прогнилото олигархическо статукво. А ДАЛИ Е ТАКА?

Нека покажем, че и този път не са ни сломили, като продължим с подписката за Деси Иванчева, в подкрепа на нейната кандидатура за Европейския парламент.

– От днес Вашият подпис няма да бъде просто подкрепа за политическа позиция;

– От днес Вашият подпис ще бъде в името на живота и оцеляването на две жени, които, борейки се за обществените интереси, станаха жертва на статуквото;

– От днес Вашият подпис ще е символ, че подкрепяте свободното слово;

– От днес вашият подпис ще е заявка срещу сриващата се правосъдна система;

– ОТ ДНЕС ВАШИЯТ ПОДПИС Е ЗА КАУЗА „ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ”!”

Информация от Инициативен комитет “Непослушните” относно събиране на подписи:

“Бланката за събиране на подписи е споделена на адрес http://izbori.zelenmladost.org/blanka-podpisi.pdf

Ако сте попълнили бланка заедно с близки и приятели, напишете трите имена, ЕГН и се подпишете заедно с тях.

(Не номерирайте бланката и не попълвайте номера в първа колона, моля!)

Моля, оставете ни телефон и ни пишете, когато имате попълени бланки – можем да организираме транспорт, който да ги събере.

Моля, помагайте, колкото Ви е възможно!

Заради Деси и България!”

.

3 коментара »

 • Andrey said:

  Нали искате Правосъдие, нали искате виновните да бъдат вкарвани в затвора, нали искате корумпираните да бъдат наказвани..

  Е, хващат една фризьорка, която няма ценз за никакъв ръководител, камо ли за Кмет, хващат я, съдят я – и пак сте недоволни.

  Дотук ли стигна Еврочикаго?

 • Mariana said:

  Проблемът е, че не истинските корумпирани и виновни управници отиват в затвора, Андрей. Проблемът е, че правосъдната система, и особено т.нар. специализиран съд в България, се използва срещу неудобните на статуквото. При случая “Иванчева/Петрова” има извращение на правото в особено големи размери. А за мантрата, че в този случай имало справедливост и право, има достатъчно Пеевски и не само Пеевски медии, които да я повтарят. Ако искаш, вярвай на тях.

 • Mariana said:

  “Зам.-главният прокурор Иван Гешев изплю камъчето за необосновано тежките присъди по делото „Иванчева“. От думите му се разбра, че ако имало оправдателни присъди, трябвало да се хвърлят оставки на зам.-главни прокурори и разтуряне на цялата прокуратура.”

  https://frognews.bg/novini/geshev-izpliu-kamacheto-pri-opravdatelna-prisada-ivancheva-sledvala-negovata-ostavka.html?fbclid=IwAR1Bkn7KcMva_1SSHdvdfT1ej5VR2HlMdBo-1OwQbKn91Pwy9xnxtKTGbpw

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.