Home » Избрано

„Зелената книга“ с участието на Димитър Маринов спечели Оскар за най-добър филм

2019.02.24 Един коментар
Spread the love

„Зелената книга“ спечели Оскар за най-добър филма на 91-вата церемония по раздаване на най-престижните награди в киното. В него в ролята на Олег играе българският актьор Димитър Маринов. Той ще остане в историята като първият български актьор, който се качи на сцената на „Оскар”-ите.

Image result for Dimiter Marinov
Mahershala Ali, Dimiter Marinov, Mike Hatton, Viggo Mortensen. Източник: imd

По-рано днес пред БЛИЦ той сподели: „България ще стъпи на Червения килим, за което аз съм много горд. Усещането е като вероятно усещането на Пепеляшка, когато й казват, че ще отиде на бала. Уникално е, просто се чувства моментът, в който всичко, за което си работил, всичко, което си мечтал, се признава. Това е признание за добре свършена работа”.


Източник: Getty Images/Guliver

91-вите награди Оскар бяха раздадени на пищна церемония в „Долби Тиатър“ в Холивуд, като тази година най-значимата филмова вечер се проведе без водещ, за първи път от 30 години.

.

One Comment »

 • Mariana said:

  “След като официално “Зелена книга” бе номинирана за “Най-добър каст” на “Холивуд Филм Ауордс”, в списъка бях и аз като пети в ранглистата. Брад Пит представяше номинациите и в един момент се появиха нови листовки с номинациите за тази категория, но моето име и това на колегата Себастиан Манискалко вече не съществуваха.
  В един момент Виго и Махаршала ги извикват на сцената, обаче след 2 минути те се връщат. Виго е бесен. Питър го пита какво става и той казва: “Ами те са изчистили имената на Димитър и Себастиан, но аз им казах, че ако не излезем всички, няма да приема наградата”.
  В този момент Октавия Спенсър обявява нашата награда, но ние не излизаме. Настава суматоха, осветяват залата и в крайна сметка ние всички излизаме на сцената. Но въпреки това, връчват награди само на Виго и Махершала. А на нас после започват да ни се извиняват и да обясняват, че нещо се е объркало и че ще си ги получим по-късно. Обаче Виго ми дава наградата и казва: “Носи си я вкъщи. Нищо няма да получиш, казаха ми, че прекалено много бели мъже на сцената не изглеждало добре”. И аз – шок!
  Мина почти месец, стана голям скандал, макар и потулен. Моята пиарка, която е доста ненормална, ме пита как се чувствам и аз й казвам, че съм много обиден, защото дори не съм бял американец – аз съм първо българин, второ – евреин, трето – политически затворник и четвърто – имигрант, да ме третират по този начин – това е обърнат расизъм.”

  http://glasove.com/categories/intervyuta/news/dimityr-marinov-politkorektnostta-i-dzhendyrkulutarata-unishtozhavat-kinoto?fbclid=IwAR1nnSVLkEoGGNj_0l2DdQHIk0QpQhE0ObFwMLHB5EEJ5uwOU4AeK6hYL8o

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.