Home » Авторски страници

Гинчето Върбакова от ЧЕЗ отърва затвора

2019.02.17 Няма коментари
Spread the love

Коментар на Григор Лилов

Карикатура: Чавдар Николов

Нашумялата Гинка Върбакова, която щеше да купува ЧЕЗ, отърва затвора.

Прокуратурата потвърди, че тя действително е представила в ДКЕВР фалшиви банкови гаранции за 200 милиона евро, за да получи фирмата й лиценз за производител на ток.

Така разкритията ми за тези фалшиви банкови гаранции получиха официалност, макар че последствия за измамницата няма и няма да има, както се вижда.

Напомням, че скандалът с Гинка Върбанова и ЧЕЗ започна с мои публикации в профила ми във Фейсбук, от които две са основните.

Извършеното е документна измама, която се наказва според Наказателния кодекс. Но Гинка Върбакова няма да бъде наказана.

Обяснението на родната Темида: гаранцията е частен документ и давността за незаконната му употреба е 5 години, които са изтекли.

“… към днешна дата този срок е изтекъл. Изтекъл е още при подаването на сигнала” – пише в Постановлението за отказ от образуване на наказателно производство.

Ето защо Софийска градска прокуратура е прекратила преписката.

Какво ми направи впечатление в защитата на Гинчето от родната Прокуратура?

1. Престъплението е консумирано до 28.12.2015 г., но служителите на Темида приемат като дата началото му от 2010 г., за да се вместят в давностния срок.

2. Прокуратурата въобще не проучва и не разглежда всички фалшиви гаранции и документи, а само един от тях.

3. Прокуратурата се пази като от огън дори да надникне в плетеницата от фирми и документи, които може да я отведат освен до руски спецслужби и руската мафия, и до световна италианска мафия (Н. Драгета, за която става дума в разкритията ми.)

БЕЛЕЖКА:

Направи ми впечатление, че проверката на родните прокурори е по сигнал на “Биволь” от 10 декември 2018 г. – т.е. 10 месеца и 10 дни по-късно след моите разкрития. Отбелязвам, че към тази дата на този сигнал от колегите давностният срок също е изтекъл.

Направи ми впечатление, че за пореден път прокуратурата не пожела да ме разпита за тази скандална афера с покупко-продажбата на ЧЕЗ.

Така за пореден път установих, че макар и гражданин на Република България, аз съм лишен от основно конституционно права – право на съществуване! Защото на практика не съществувам за съдебните и държавни органи у нас, каквито и разкрития да правя и каквито и сигнали да подавам.
________

Съществувам (заедно със семейството ми) за тях единствено, когато срещу мен (а в последните години, за да не става скандал – срещу жена ми или дъщеря ми като за отмъщение към мен) е спретнато поредното фарсово съдебно дело, в които всичките ни граждански права се погазват брутално като с валяк, за да можем да бъдем осъдени на всяка цена.

Например, по едно от тях официален държавен документ е отхвърлен като “несъществуващ”, а за капак протоколът от заседанието на съда е фалшифициран – дори с моите изявления пред него (доказано чрез служебно направения магнитофонен запис) и втори път отново брутално фалшифициран, въпреки изслушването на съответния запис.

Вече над година и два месеца нямам никакво произнасяне по случилото, въпреки настояванията ми, нито от Инспектората на ВСС, нито от Висшия съдебен съвет, нито от ръководството на съответния съд, чийто състав извърши тези брутални фалшификации.

 

(Със съкращения.)

Целият коментар – ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.