Home » Авторски страници, българи зад граница

НМ „Васил Левски“ на гости в БУ “Иван Станчов” – Лондон

2018.12.02 Няма коментари
Spread the love

Учениците от Българско училище „Иван Станчов“ към Посолството ни в Лондон се срещнаха с представители на Националния музей „Васил Левски“ – Карлово.

В БУ „Иван Станчов“ към Посолството на Р. България в Лондон почитаме великите българи не само по време на празници и чествания на годишнини. Ние вярваме, че винаги е време и важно да се говори за Васил Левски и неговите непреходни завети. Затова и в навечерието на светлите коледни празници успяхме да осъществим важна за всички нас инициатива, свързана с историята ни.

На 21 и 22 ноември 2018 г., по покана на учителите от Българското училище “Иван Станчов” към Посолството ни в Лондон, в училището гостуваха представителите на Националния музей «Васил Левски» в Карлово – Виктор Комбов и Даяна Методиева.


Те проведоха срещи и изнесоха открит урок за живота и делото на Апостола на българската свобода в 5, 6 и 7 клас. Всички ученици изработиха картички с образа на Левски и родната му къща със специални силиконови печати, каквито младите посетители на музея изработват в специално създадената детска работилница. Гледаха документален филм за Васил Левски и получиха подаръци от музея.

Срещата бе много вдъхновяваща за учениците ни, а практическите упражнения в рамките на открития урок направиха образа на Левски по-жив и запомнящ се.

Представителите на музея посетиха и Българското училище “Слово” в Оксфорд, където също бяха посрещнати сърдечно от учители и ученици.


 

Д-р Валентина Александрова,

преподавател по история в БУ „Иван Станчов”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.