Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ” за независим съд и в защита на достойните магистрати

2018.12.02 Няма коментари

Гражданско движение “БОЕЦ” организира на 11 декември, от 12.00 ч. до 14.00 ч. местно време, пред Съдебна палата в София и пред съдебните палати в различни градове на България, протестно събитие под надслов “Независим съд – Свободна държава! Да защитим Достойните!”. Обявявайки, че застават изцяло зад Лозан Панов, Бойко Атанасов, Калин Калпакчиев, Методи Лалов и останалите доблестни магистрати, от “БОЕЦ” обявяват и, че са за оставка на главния прокурор, оставка на кабинета “Борисов 3” и за прилагане на Закона за електронното гласуване. От Гражданското движение призовават и други граждански сдружения и всеки свободен гражданин да заявят своята подкрепа за председателя на ВКС Лозан Панов и неговите колеги.

Ето какво пишат организаторите на този протест:

“ОТ ДНЕС, ОТ ТОЗИ МИГ, БОЕЦ ще приемем всяко посегателство, физическо или институционално, срещу Лозан Панов, Бойко Атанасов, Калин Калпакчиев, Методи Лалов и останалите доблестни магистрати, изправили се срещу мнозинството на мафията във ВСС и прокуратурата, в битка за справедливост и реално правосъдие, за посегателство срещу нас, гражданите. И ще отвърнем на удара. За нас олицетворение на мафията е триумвирата Борисов, Пеевски, Цацаров. И нито мутрите на мафията, нито НСО ще ни спрат, нито жандармерия. Ударите срещу достойните продължават и затова на 11-ти декември трябва да излезем и да ги защитим! Страхливците могат да посегнат на живота и кариерата на един човек, но могат ли да се изправят срещу гражданското общество? Могат ли да се изправят срещу всички нас? Ние можем да се изправим срещу тях!

Важно е да дадем знак на честните и независими магистрати, че имат нашето доверие и подкрепата на гражданите, като излезем пред съдебните палати в София и страната. Липсата на справедливост е най-тежкият проблем на обществото ни, а честните и независими магистрати са носители на тази справедливост! И гражданите трябва да излезем в тяхна защита!

На тази дата – 11-ти декември 1868 г., преди точно 150 години, Апостолът на свободата, Васил Левски тръгва на първата си обиколка из страната за организация на въстание за свобода и независимост на народа български.

Ще излезем с ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ, КАТО СИМВОЛ НА ЗАЩИТА И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, следващия път ще влезем в залите…

Призоваваме и очакваме и колегите от другите граждански сдружения и всеки свободен гражданин, да заявят своята подкрепа за Панов и колегите му и да се включат.

ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ МАФИЯТА В ЗАЩИТА НА ЧЕСТНИТЕ И ДОСТОЙНИТЕ! ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА!”

.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.