Home » Авторски страници, българи зад граница

Коледното тържество на децата от Българското училище в Лос Анджелис

2018.12.19 Няма коментари
Spread the love

Под мотото „Заедно на Коледа“ учениците от Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Лос Анджелис пяха, танцуваха, рецитираха и се веселиха на 15 декември в училището си. Деца, учители и родители работиха, за да сътворят един светъл и запомнящ се празник.

Песничките се пяха, танците се танцуваха, думичките се учеха и репетираха с много труд, смях, сълзи, емоции и всичко това ще се превърне един ден в спомен.

Всички ние пишем историята на спомените на нашите деца и това е сигурна причина да си заслужава да влагаме сърцата си и направим нещо специално.

Седмокласничките водиха Коледната програма и това за тях бе отговорност и гордост.

Децата от детската градина пяха „Зън, зън, зън“, заедно с очарователната Криси Стайкова. Хорцето и танцът „Ръченица“ с ръководител Веси Василева и нейния помощник Венцислав Искренов вдъхновяват всяка събота, те неизменно присъстват и в празничната вечер, за да добавят още настроение.


Децата от втори и трети клас пресъздадоха зимната картината „Коледна елха и Сурва“, а четвъртокласниците – „Бъдни вечер и Коледа“. Звучаха песните „Пей, звънче“, „Коладе, ладе“, „Коледна звезда“.

Танцуваха ръченица и посрещнаха Дядо Коледа с чувал с подаръци – любим на всички малки и големи.

Отец Висарион приветства децата в мило слово. Директорката Живка Костова, благодарение на която българчетата в Лос Анджелис имат училището, поздрави деца и родители с настъпващите празници.

На всеотдайните учители Наталия Симеонова, Живка Костова, Весела Раникер и Диана Миличин помагаха и майките Росица Банова, Антония Данчева, които разказваха за българските семейни и родови взаимоотношения и традиции. Мария Михалева, Юлия Иванова и Родителският съвет организираха и приготвиха празнична трапеза.


Вълшебството на Коледната нощ докосна децата ни.

 

Диана Миличин,

БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анжелис

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.