Home » Авторски страници, българи зад граница

Календар ‘2019. Празничен поздрав от български деца в Торонто

2018.12.17 Няма коментари
Spread the love

КАЛЕНДАР ‘2019

БЪЛГАРСКИТЕ БУКВИ

По Календар ‘2019 на Детска академия на познанието “Родна Стряха” работиха 60 деца от Торонто на възраст от 4 до 14 години. Календарът е двулицев и е изготвен на български и английски.

Календар ‘2019 на тема БЪЛГАРСКИТЕ БУКВИ има честта да бъде единственият и пръв по рода си подобен проект – и то изпълнен от български дечица, живеещи в чужбина. Календарът има също и изключително важната задача да покаже и разкаже на света за нашите, Българските букви.

Рисунката за главната буква “А” е на Борис Тодор Вълков, 7-годишен.

Рисунката на главната буква “Б” е на София Димитров, 9-годишна.

Надяваме се с помощта на приятели на “Родна Стряха”, живеещи в различни точки на света, календарите ни да достигнат не само до нашите сънародници в съответните страни, но и до тамошни обществени и държавни институции.

Малката буква “б” е на Йоана Захариева, 10-годишна.

Малката буква “в” е на Беатрис Лараров, 12 г.

Благодарим на всички малки творци, които с огромен ентусиазъм нарисуваха великолепни картинки и проявиха невероятно въображение и с любов сътвориха своите буквички.

Рисунката на главната буква “Г” е на Йоанна Попова, 5 г.

С финансовата подкрепа на нашите рекламодатели и родолюбци Elza’s Mortgage Services и Todor Yordanov – Broker, Author, Pre-Construction Insider, тази година “Родна Стряха” има възможността да отпечата 2500 календара, които ще достигнат безплатно до домовете на стотици наши сънародници.

Малкото “е” е на Вяра Тенчева, 6 г.

Благодарим Ви най-сърдечно, мили приятели!

Главната буква “Е” е на Кристина Тодорова, 8 г.

Можете да си свалите нашия календар и да си го разпечатате, където и да се намирате, като го изтеглите оттук – Calendar 2019.

Главното “Ж” е на Калина Андонова, 11 г.

Можете също да го разпращате по електронен път и да го споделяте с Ваши познати. С помощта на приятели на “Родна Стряха”, живеещи в различни точки на света, календарите ни ще достигнат не само до нашите сънародници в съответните страни, но и до тамошни обществени и държавни институции.

Малкото “ж” е на Ивет Пенчева, 9 г.

“Родна Стряха” има удоволствието да изпрати като новогодишен поздрав Календар ‘2019 до голям брой обществени и държавни институции в Канада.

Главно “З” – Итън Борисов, 11 г.

Малката буква “з” е на Габриела Божилов, 10 г.

Нашите календари се разпространяват като подаръци на новогодишни партита или по различните събития в нашата общност, а така също в църквите и в генералното ни консулство в Торонто.

Главно “И” – Никол Петрова, 9 г.

Сърдечни благодарности за всеотдайността и щедростта изразяваме към нашия графичен дизайнер @Gergana Petrova, която работи с огромна отдаденост по календарите на “Родна Стряха”, и то безвъзмездно вече няколко поредни години!

Главно “М” – Изабел Тодор Вълкова, 9 г.

Още снимки с буквите, нарисувани от български деца в Торонто – ТУК.

Главно “Щ” – Мишел Делева, 9 г.

Главно “Ъ” – Петър Андреев, 10 г.

 

Жени Попова,

Детска академия на познанието “Родна Стряха” – Торонто

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.