Home » Авторски страници, литература

Приказка една…

2018.11.28 Няма коментари
Spread the love

Първата в света официално обявена фалшива новина

(Мотивация от и в памет на Стивън Хокинг)

Разказ от Граф Хаджи

В пространство Х се появиха „Революционни промени“. На 31 декември 2xx0 година в 23.59 часа се преустанови функционирането на т. нар. Политически партии, Парламент, Президент, Премиер и т. н. Започнаха да функционират само „Управленчески инсинуации“. Служителите на Институциите се подбираха, съгласно техните генетични заложби, установени с ДНК-тест. На 10-годишна възраст всеки жител на планетата осъществяваше ДНК-тест и се знаеха и класифицираха възможностите му да участва в Управлението на планетата.

Назначаването на всеки жител на планетата на управленчески пост става вече по-интелигентна програма. От 1 януари 2xx1 година в света има само две направления: Промишлено и Финансово. Промишленото управление се ръководи от двама брата близнаци. Единият живее на Запад, а другият – на Изток. Те непрекъснато се карат, кой е роден първи, защото при раждането майка им забравила да отбележи с химикал, кой е роден първи.

Един ден, един обикновен човек им казал: “Не е важно кой е роден първи, важно е кой ще умре последен“. Те благодарили на човека за умния съвет и го попитали: „А сега… за какво да се караме?“. Умният човек им предложил периодично да се срещат и да се договорят за какво да се карат.

Така и направили. Започнали да се срещат периодично, да ядат и да пият, и да се договорят. И така до ден днешен…

Приказка една зная за света,
умните дела ще тържествуват… ура!!!

Честита Новата 2xx2 година!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.