Home » Авторски страници, българи зад граница

Концерт на “Гласове от България” в Унгарския институт в Прага

2018.11.29 Няма коментари
Spread the love

На 12 декември 2018 г., от 19.00 ч. до 22.00 ч. местно време, в Унгарския институт в Прага (Kostel sv. Jindřicha a sv. Kunhuty, Jindřišská 30) ще се състои концерт с участието на хор “Гласове от България”. В концерта ще участва и хор “Миле Доми”. Нашият хор, чийто художествен ръководител и диригент е Радосвета Костова, репетира в Българския дом на “Америцка” 28 в чешката столица. Хористи в него са наши сънародници в Прага, хорът има богат и разнообразен репертоар. 

Неотдавна “Гласове от България” имаше участие и във Фестивала на хоровете на националните малцинства, организиран от Българския-културно просветен клуб в Прага и Асоциацията на българските сдружения в Чешката република.

“Гласове от България” на Фестивала на хоровете на националните малцинства – Прага ‘2018

Хорът, който е четиригласен, е изнасял концерт и по повод българския национален празник 3-ти март в православната катедрала “Св. св. Кирил и Методий” в Прага. “Гласове от България” е създаден преди четири години, но има вече много участия в различни музикални, културни събития в Чехия.

“Гласове от България” на концерта по повод 3-ти в март в катедралата “Св. св. Кирил и Методий” в Прага, 2016 г.

Желаем успех на “Гласове от България” на концерта на 12 декември в Унгарския културен институт в Прага.

Събитието във Фейсбук – ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.