2024-04-23

2 thoughts on “Седем аргумента

  1. Чакайте, не сме само ние. Погледнете наоколо. На Балканите когато бяха турците или Хабсбургите имаше пет века тишина. Може би не голяма, но беше сравнително тихо. Когато Отоманците и Хабсбургите напуснаха Балканите всички се втурнаха да се колят едни други. Една война, втора война, трета война. Руснаците помогнаха на кланетата, хората пищяха, но слушаха. Сега Европа не коли никого, не гони никого. И всички почнаха да вилнеят. Погледнете тези които се наричат македонци, а преди бяха българи, албанци, сърби, гърци, турци, евреи, арменци, роми или гюпци, власи, гагаузи и т.н.. Сега не могат да се разберат само заради една дума „Северна“. Какви ли не оправдания се изровиха.

    Вече сто годините всички бягат от Балканите и продължават да бягат. Изглежда в тази бъркотия Балканите никога няма да се оправят, ако ги оставят сами да си градят бъдащето. Това което хората сами си го правят, никой не може да им го направи.

    Не съм нито за турците, нито за хабсбургите, нито за руснаците, но не съм и за гнусните методи за живот в България.

  2. „Преди ме беше срам, че съм българи, а днес ме е гнус!“

    „Възможно ли е, някога, да се осъществи обединение, което се предлага от група плужеци? Възможно ли е обединение между еднородни, в същината си, псевдо-интелектуалци, псевдо-учени, псевдо-политици, само декларативно застъпващи, уж, разнопосочните си политически и философски доктрини, докато с действията и позициите си, защитават чуждите, а, не интересите на собствения си народ –
    с други, от оная, огромната и окрадена от него част на обществото? Между нейния наивитет, стигащ до безкрайност, с вярата й в човешката добронамереност и доброта, с меркантилизма на другата, не толкова умна, но приспособима част, приела решаването на задачата, с цената на всичко! Обединението на доминиращата, на чуждата на унизената част от българите, с безскрупулността си търси да създаде съюз между крадците и мутрите с ограбените и откъснатите, с пропадналата си нравственост и липсващ морал, да се сработи с всички, опазили ги?
    Едва ли, е възможно!

    В това, не вярва никой, не вярват, дори и тези, които го предлагат!
    Най-малко те, но измамната им идеология и опит, измамният им свят ги принуждават да вършат, още и още, мръсотии!

    „Преди ме беше срам, че съм българи, а днес ме е гнус!“ – пише един творец, за който малко от вас са чували.“ – архитект Михаил Петков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *