Home » Авторски страници, българи зад граница

Изложба и пърформанс пред Българския дом в Прага

2018.09.14 Няма коментари

На 15 септември т.г., от 11 ч. местно време, пред Българския дом на ул. “Америцка” 28 в Прага (Ameritska 28 Praha 2), ще се открие фотоизложба за живота на българската диаспора, в рамките на мултикултурния фестивал “Опознай града по различен начин!”. Ще има и творческа работилница за деца и възрастни. Събитието, което се организира под патронажа и с финансовата подкрепа на общинската власт в Прага 2, ще продължи същия ден до 20 ч. Неговият организатор от българска страна Юлиан Ангелов призовава: “Нека да се съберем пред Българския дом в Прага, който според българската държава не ни е нужен! Нека да се види българското присъствие, нека да докажем, че имаме интерес да се запази Българският дом в Прага, отворен за всички българи и приятели от цяла Чехия, в който ще продължаваме да се събираме.”

Цялото обръщение на Юлиян Ангелов:

Здравейте, земляци, здравейте, приятели!

“О.с. Българска православна общност в ЧР” и Българският културно-просветен клуб в Прага, Ви канят най-сърдечно на 15 септември 2018 г. на празника „Опознай града по различен начин – ул. Америцка”, т.е. събитието ще се проведе в улицата, на която се намира и Българският дом в Прага. Главен координатор на акцията е инициатива „Ауто Мат“.

Подготвени са богата културна програма и музикални изпълнения, работилници за деца и възрастни, курсове по танци, детски театър, ръчно изработени български сувенири, козметика и бижута.

Ще имате възможност да опитате специалитети на традиционната българска кухня и кухни на другите народи, които ще участват в празненството (Мексико, Сърбия, Италия и др).

Нека да се съберем пред Българския дом в Прага на улица Америцка!

Много от Вас го познават и са участвали в празниците, организирани с цел запазване на българската идентичност, култура и общност.

Нека да се съберем пред Българския дом в Прага, който според българската държава не ни е нужен!

Нека да се види българското присъствие, нека да докажем, че имаме интерес да се запази Българския дом в Прага, отворен за всички българи и приятели от цяла Чехия, в който ще продължаваме да се събираме.

Желаещите могат да бъдат облечени в тениски с наш трибагреник, които ще е възможно да си закупите на място, на символична цена.

Част от празника „Опознай града по различен начин – ул. Америцка”, ще е и тържеството La Calle Mexicana! Специален гост ще е г-жа Леонора Руеда, посланик на Република Мексико, която в 18.00 часа ще произнесе традиционен мексикански призив „EL GRITO“, по случай деня на Независимостта.

Заповядайте на празника, ще опознаете ул. „Америцка“ по различен начин – пълна с музика, танци и деликатеси.

Мултикултурният фестивал „Опознай града по различен начин  ̶  ул. Америцка“ се организира под патронажа и с финансова подкрепа на общинска част Прага 2.

.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.