2024-03-28

10 thoughts on “Няколко думи за глада

  1. Когато един човек влиза с различни никове в един и същи форум, а понякога, както се е случвало с теб /извинявай, че се обръщам на ти, но си го позволявам само защото ти си позволи да се обърнеш така към мен/ – и под една и съща публикация с различни никове, това не говори добре за него. Има такива потребители, които, под прикритието на анонимността или правейки се понякога на повече от един човек, раздават морални укори към хора, които не са анонимни. А това наистина не предизвиква доверие към подобни потребители.

  2. За Босия съм изнесъл само документ,пак повтарям!Всеки да си вади изводите сам, не го клеветя.Истина е,че съм и пенсионер и затова по тази тема пиша в качеството си на такъв.Относно това което вижда администратора….питай специалиста ви,че всичси данни могат да бъдат преиначени по удобен начин в мрежата и да се получи съвсем изкривена информация…Всички дискусии съм ги започвал културно до момента когато започнещ да поправяш хората.Забелязал съм ,че го правиш и с други.

  3. Не ме интересуват твоите лични данни, макар че, от една страна, част от тях са лесно видими за всеки администратор, а от друга страна, всеки уважаващ себе си човек не би писал под най-различни профили в един и същи форум. Мисля все пак, че не зле да се държиш по-възпитано и не като човек, който се чуди кого да оплюе. Нито Николай Колев Босия не заслужава такова отношение, нито форумът на това издание.

  4. Бреййй,голям дедектив …Мислиш,че не знам че ми виждаш мейла и IP?Обаче пък не знаеш,че аз знам как да сменявам и двете, но нарочно не го правя.Не съм забравил,че ги извади на показ в публичното пространство и съм го копирал където трябва.Ако си такава разбирачка се допитай до Закона за личните данни и виж какви могат а бъдат последствията…

  5. Не ми приписвайте думи, които не са мои, нито логика, която не е моя, а ваша. Коментарите с линкове се спират автоматично, преди да ги одобри администратор, и вие го знаете това, защото не от вчера пишете във форума на Еврочикаго, макар и под различни никове, понеже ви е било казвано и преди, че е така.

  6. Аз само публикувах част от ДОКУМЕНТ,без интерпретации!По Вашата логика излиза,че щом не съм журналист ,значи съм трол.Ето оригинала,който не пуснах,защото Вие не допускате всеки път линкове!Има си и име,даже и снимка – професор Здравко Дунов http://lik.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/07/11/kyde-jivee-bosiia-ili-bos-li-e-bosiia.1616832

  7. Г-н пенсионер, който предпочитате анонимност, не знам защо толкова държите да изкарате Босия материалист, но това, да ви кажа, е грехота. Доколкото знам, Босия живее със съпругата си и двете си по-малки дъщери (той има общо пет дъщери от двата си брака)в един блок в ж.к. Борово. В материално отношение не само сега, но и в последните години, той е един монах – в смисъл човек, който се задоволява с много малко материални неща. И, ако имате съвест и не сте някой платен трол на управляващите „бедняци“, по-добре помислете за какво протестира Босия, защо гладува вече 29-ти ден, за какво се бори…

  8. Къде живее Босия ИЛИ Бос ли е Босия?

    ПРОТОКОЛ
    от заседание на
    НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
    2000 г.

    ПРЕДСЕДАТЕЛ АЛЕКСАНДЪР ДЖЕРОВ: Благодаря на проф. Димов.
    Има думата господин Иво Атанасов.
    ИВО АТАНАСОВ (ДЛ): Благодаря Ви, уважаеми господин председател! Уважаеми дами и господа! При създаването си фонд „13 века България“ е бил структура на Министерския съвет, която за времето си е трябвало да отговори на определени обществени нужди. Той е бил създаден с цел да могат да се приемат дарения от частни лица и различни по статут органи и организации в страната и в чужбина, които да подпомагат развитието на българската култура.
    По време на създаването на фонда не е съществувала институция, която да е имала право да приема дарения от чужбина. Затова той е бил създаден с цел да бъде един от гръбнаците на националните култура. Именно по тази причина към фонда са били прехвърлени правото да ползва и стопанисва няколко недвижими имота, къщи, представляващи паметници на културата в различни части на страната, някои от които тогава са били собственици на окръжните комитети на БКП. Повечето от тези имоти са с неизяснен правен статут и съответно не са ясни правата на фонда върху тях.
    За съжаление, централното ръководство на фонда не е отделяло през последните 10 години никакви средства за поддръжка и ремонт на къщите, които са били предадени в добро състояние, ремонтирани и мебелирани. Такива недвижими имоти, например, са:
    Двуетажна къща, намираща се на ул. „Акация“ № 16 в София. Имотът е дарение от проф. Васил Геров Митев. Противно на волята на дарителя от 1992 г. в къщата се помещава администрацията на Централното управление на фонда, може би, защото дарителят няма наследници и няма кой да сезира съответните органи за това, че е нарушена волята на дарителя.
    Апартамент на ул. „Емил Берсински“, бл. 75, вх. А, ап. 12 в София, с обща площ 75 кв. м. Фондът е собственик по силата на завещание от 1987 г. Апартаментът е неправомерно отдаван под наем от изпълнителния директор, но със знанието на Управителния съвет на фонда.
    След като е извършен основен ремонт за сметка на фонда, преди 2 години същият е предоставен за ползване срещу договор за наем на фондация „Съгласие“, като в него живее семейството на Николай Колев – Босия. Нямам нищо против господин Босия, но е редно законът да предвиди възможности за перфектни правни основания при подобни отдавания под наем, ако, разбира се, изобщо се приеме, че това е допустимо.
    Апартамент в ж.к. „Красно село“, бл. 223, вх. А, ет. 10, ап. 27 с обща площ 70 кв. м, състоящ се от стая, хол, кухня и сервизно помещение. Фондът е собственик по силата на дарение от 1988 г. Допреди 2 години в стаята на апартамента е живял господин Николай Колев – Босия, който е плащал една втора от разходите за парно отопление, вода и електричество, тъй като в хола се е помещавал отдел на Централното управление на фонда. Договор за наем е бил сключен пак с фондация „Съгласие“. В момента апартаментът е заключен и не се ползва.

  9. И Николай Колев – Босия е пенсионер. Пенсията му, впрочем, е под 200 лева, докато пенсиите на агентите от ДС, дето едно време са го наблюдавали като „враг на народа“, сигурно са много по-високи. Но той не гладува заради лични искания, да му увеличат пенсията примерно. Което разбира се не значи, че тази безумни пенсии, които обричат пенсионерите на жалко съществуване и на глад, са нещо нормално. Но така е в България, от една страна се увеличава броят на милионерите и на милиардерите, а от друга – този на крайно бедните. Което е проблем на управлението на страната, при не едно и две правителства и състави на парламента, и на възпроизвеждащото се статукво. Статукво, което много трудно може да се промени.

  10. В България гладуват принудително повече от 1 милион пенсионери,които получават 200 лева пенсия. Направете кауза от това!Пък Босия си гладува доброволно.Правете разлика!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *