Home » Е-Списание

Международен ден на децата ‘2018

2018.06.01 Няма коментари
Spread the love

Международният ден на децата 1 юни се празнува в редица страни, макар и далеч не във всички. Той води началото си от Световна конференция по въпросите на детското здраве, проведена през 1925 г. в Женева, Швейцария. В България започва да се чества официално всяка година след 1949 г. В страните от бившия соцлагер празникът е бил наричан Международен ден за защита на децата и почти не е бил използван политически. След падането на Берлинската стена и смяната на политическата система в тези страни този празник е съхранен.

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата, обаче, не се възприема повсеместно, понеже много от страните по света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празници, свързани с децата, каквито има от януари до декември, на различни дати в различните страни.

Във връзка с Деня на детето тази година български лекари и общественици излязоха с обръщение към децата, техните родители, баби и дядовци. В обръщението, чието съдържание може да се види тук – ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА 2018 – се призовават децата и техните родители да не приемат джендър идеологията.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.