Home » Авторски страници

Николай Колев – Босия в безсрочна гладна стачка заради корупцията в ДАИ

2018.06.18 3 коментара
Spread the love

Известният правозащитник и политзатворник от времето на комунизма Николай Колев – Босия, който се бори от много време насам срещу продажбата на шофьорски книжки и корупцията в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” (ИИ”АА”, известна като ДАИ), стигна до крайна форма на протест – гладна стачка. Стачката е започнала на 13 юни, като предния ден, на 12-ти, Босия е изпратил Декларация, адресирана до президента Румен Радев и до гражданите на страната. Декларацията е със следното съдържание:

ДО ПРЕЗИДЕНТА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ГРАЖДАНИТЕ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Д   Е   К   Л   А   Р   А   Ц   И   Я

от Николай Ганчев Колев – Босия, София, ж.к. Борово, бл. 231, ап. 39, тел. 0888 408 623

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ

Вчера обявих, че от утре започвам безсрочна гладна стачка срещу грубото нарушаване на законите и Конституцията от депутатите в народното събрание, които допуснаха възстановяването на схемата за продажба на шофьорски книжки от служителите на изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” при МТИТС. Всички служители и ръководството на Агенцията, които бяха задържани и обвинени под натиска на някои европейски държави-членки на ЕС, бяха тихомълком освободени и възстановени на работа. По този начин схемата за продажба на шофьорски книжки беше възстановена и ежедневно се продават десетки книжки на неграмотни и неумели български граждани и дори на ислямисти, които отиват в богатите европейски държави и са потенциални терористи. Всичко това става пред очите на криминално проявения министър Ивайло Московски и неговия началник-премиерът с престъпно минало и настояще Борисов. По тази причина на 4 април т.г. внесох писмо до председателя на Народното събрание с настоятелно искане да бъда приет, заедно с двама служители на ИА “АА”, за да покажа документи и факти за създадената ОПГ в Агенцията и извършването на тежки корупционни схеми, вследствие на което се избиват хиляди български граждани годишно, а десетки хиляди са ранени и осакатени. По конституция България е парламентарна република и именно българският парламент може и трябва да вземе незабавно отношение по този изключително тежък и убийствен проблем. Отговор не получих и според текста на писмото след изтичане на срока започнах да замервам депутатите с домати и яйца. Въпреки това не бях поканен на среща и депутатите, ведно с ръководството, станаха съучастници в корупцията и избиването на български граждани.

Именно поради това заявих вчера в специален протест до председателя на НС и Главния прокурор, че от 0 ч. в сряда, 13 юни 2018 г. започвам безсрочна гладна стачка.

С тази декларация ви напомням, че вие сте държавен глава и имате достатъчно възможности да съберете действащите политици и да им напомните, че са дали клетва, в която се казва, че с всички свои действия и решения ще работят за интересите на народа. Можете да съберете и неправителствените организации и да организирате с тях една постоянно действаща “Кръгла маса”, на която да се поставят всички сериозни национални и регионални проблеми и да се предложат разумни и ефективни решения. Можете като начало да поканите и мен с двамата ми съмишленици от Агенцията, за да разберете в подробности как действа ОПГ.

ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ,

Обръщам се и към вас да вземете отношение по този проблем, както и по останалите проблеми като проблема с децата с увреждания, лошото здравеопазване, корупцията на национално и общинско ниво, качеството на храните, пенсиите на пенсионерите и др. и др.

Ако всички ние не преминем към активни протестни действия, никой няма да дойде и да свърши това!

С бездействие не се решава нито един проблем, запомнете това!

12.06.2018 г.
София                                                                         Николай Колев-Босия

Босия на 13 юни, в първия ден от гладната си стачка. Снимка: ПИК

Тази сутрин, на шестия ден от гладната си стачка, Босия е написал в блога си следното:

“ДЕН ШЕСТИ

Тази нощ спах прилично. Около 5 часа. Сутринта се събудих спокоен и уверен. Кръвното ми налягане е 136/79. Пулсът ми е 94. Теглото ми е77,6 кг.. “Олекнал” съм с малко над 4 килограма, което е нормално.

Вчера си направих още един плакат. На него пише:

“Текст на депутатската клетва:
Заклевам се в името на република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интиресите на народа! Заклех се!”

Отдолу има въпрос: “Според вас спазват ли клетвата 240-те депутати или са клетвопрестъпници?”

Първият плакат ще нося отпред, а втория на гърба си. Така ще мина по бул “Витоша”, за да знаят хората, че протестирам, защото медиите мълчат като риби. В крайна сметка у нас медиите са част от политическата свинска банда и аз мога да мина и без тях. Както и по онова време, западните медии се оказаха по-свободни и подготвени. Разбрах, че имало публикация във в. “Гардиън” за протеста на родителите на деца с увреждания и моя протест. Затова не бива да ви учудва, че сме на 111 място по свобода на словото.

В петък пуснах уведомително писмо, че ще правя индивидуално шествие с плакати по софийските улици. Докато имам сили да се движа, ще го правя от НДК във всички посоки.

Много ми е смешно, когато попълвах уведомителното писмо, има текст, с който се говори за някакво “съгласуване”. С кого?

По какви въпроси? Защо досега при предишните ми протести никой не ми се е обадил и не ме е поканил да “съгласуваме” незнамкаквоси?

Прекрасно разбирам, защо овчето стадо, наречено Народно събрание, не привиква министърът-убиец Ивайло Московски. Той още от началото е част от престъпния криминален преход. Да не забравяме, че той още от началото беше много важен служител в “Мултигруп”, като осигуряваше транспортирането на контрабандата. Какво по-естествено да го назначат за министър на транспорта, за да може контрабандата да продължава безпрепятствено. Такава е логиката на цялото управление на страната – изцяло мафиотско.

Но този модел е обречен. В нито една държава мафията не е толкова глупава и късогледа. Това е присъщо на комунистите. Мафията никога не поема цялата власт открито. Това го правят само комунистите и се чудят защо след време властта им рухва. А отговорът е много прост. Мафията използва политическите партии да внедрява свои хора, чрез които получава това, което иска, но никога не притежава открито цялата власт. Това правят умствено ограничените комунисти, които взимат цялата власт, вършат престъпленията си и после носят цялата отговорност. Ненапразно генезисът на мафията и комунистическото движение е еднакъв. Но мафията си върши тихо и конспиративно работата, а комунистическите и посткомунистически се бият в гърдите и после се чудят защо ги боли задника.

Засега-толкова. След протеста ще напиша как е протекъл.”

———————————————————————————————-

Николай Колев – Босия е доказвал неведнъж, че е човек с характер и държи на думата си. Той не прави театър, когато протестира или гладува. Надяваме се, че тази поредна гладна стачка няма да коства живота му, защото вече е човек на възраст.

.

3 коментара »

 • Mariana said:

  “Вчера се случиха интересни неща. Писал съм, че ние сме трима, които се борим срещу продажбата на изпити и книжки в ИА “Автомобилна администрация”. Единият – Кънчо Димитров – доскоро директор на ДАИ-София -беше уволнен и в момента търси справедливост чрез административния съд. Другият – Иво Кръстев – води борбата от 2010 г. Уволняван е четири пъти и е възстановяван от съда. Вчера също трябваше да бъде уволнен чрез фалшиви показания на един от служителите, който беше арестуван миналата година и тихомълком бе възстановен. Фалшифицирани са и документи, както и грубо е нарушен закона.”

  http://bosia.blog.bg/politika/2018/06/19/den-sedmi.1613432

 • Radion Popov said:

  Познавам Босия още от езиковата гимназия в Стара Загора. Един от много малкото истински дисиденти и правозащитници! Неподкупен и неотклоним в борбата си за
  справедливо общество! Безсребреник! Пренебрегна опитите на западните посолства да го привлекат с почести и постове.Талантлив поет.Защитава винаги справедливи каузи. Властимащите го ненавиждат! Аз го подкрепям!

 • Mariana said:

  “Вчера, вървейки към НС, единствено ме спряха една група циганки, които садят цветя в градинката пред НДК. Попитаха ме кой съм и какво правя. Обясних им с две изречения за протеста ми. Те се прекръстиха и ми пожелаха успех и Господ да ми помага. Бях трогнат до потрес. Това от българи досега не бях чул. Толкова просто казано и убедително. На протеста ми до НС до мен дойде мъж на около 50-55 години и се загледа в плакатите. Разговорих го. Оказва се, че е бивш полицай, който е напуснал работата си, защото майка му е получила инсулт, и в продължение на повече от година я е гледал. След това получава втори инсулт и за месеци си отива. Жена му го напуска и той остава сам с детето си на 16 години. Кандидатствал за охранител, но нямал 70 лева, за да си осигури необходимите документи, за да го назначат. От пенсията ми бяха останали сто лева. Дадох му на заем 70 лева, за да започне работа. Мъжът се казва Андриан.
  Днес в 8 ч. отново тръгвам от НДК до НС. Вчера ми се обадиха от предаването на Карбовски. Ще ме придружат до НС с екип, а след това ще дойдат до жилището ми, за да направят интервю с мен. С мен ще бъде моят приятел и съмишленик Вихрен Михайлов. Той ще ме придружи из целия път.
  Следващата седмица се очертава различна. От цяла България ми се обадиха хора, част от които не познавам, които искат да ме подкрепят на терен за исканията ми.”

  http://bosia.blog.bg/politika/2018/06/22/den-deseti.1613820

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.