2024-03-28

6 thoughts on “„Сготвена“ ли бе кметицата на „Младост“? Коментари на показния арест

  1. Коментар на днешното решение на съда на Петър Кърджилов:

    „Aпелативният наказателен специализиран съд реши да остави мярката задържане под стража на Десислава Иванчева и Биляна Петрова без нито едно доказателство, eдинствено обосновани върху лъжесвидетелските показания на Ваклин, съпругата му, главната му юристконсултка и Петко Дюлгеров. Съдийките отказаха изобщо да разгледат нагласеното светене по външната част на ръцете като доказателство.

    В България отдавна е ясно, че не можем да разчитаме на правосъдие!“

  2. Спецапеалативният съд остави за постоянно в ареста кмета на ж.к. „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров. Те бяха арестувани по разследване за подкуп.

    Решението е окончателно и беше взето след заседание, продължило няколко часа. Заседанието се забави заради внесените от прокуратурата нови 13 тома доказателства.

    Решението си да остави постоянно в ареста и тримата съдът мотивира и с високата им обществена опасност.

    Съдът прие доказателствата, че тримата са изнудвали и поискали от инвеститор 250 000 евро подкуп и са взели 70 000 евро първа вноска на 17 април.

    Според прокуратурата, Иванчева и Петрова са взели парите от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му издадат документ за строеж.

    Съдът отбеляза, че Иванчева системно е бавила преписки.

    Спецапелативните съдии се съгласиха с голяма част от мотивите на първата инстанция. Магистратите са на мнение, че ако тримата обвиняеми са на свобода, може да бъде оказано влияние върху свидетели.

    Интересен факт от разпитите е заявеното от секретарката на Иванчева пред прокуратурата, че е получила обаждане от кметицата в 12,55 ч. на 17 април (деня на ареста), в което Иванчева й казала да извади преписката на Александър Ваклин – инвеститора, от когото според обвинението бил искан подкупът.

  3. Я ваще такова не видел!!!это круто!!

  4. Не знам кой материал коментирате – този, от който има цитат като коментар под публикацията, или самата пуликация. Защото в самата публикация са цитирани коментари за показния арест на кметицата на „Младост“. И тези коментари не са на журналисти.

    Освен това, в България има и журналисти, които не са купени от системата. И вместо да вините само журналистите, помислете и за собствениците на медиите.

  5. В никакъв случай не съм адвокат на Фандъкова, но тази статия прехвърля проблема „от болната глава – на здравата“.Все пак, заловената с подкуп не е фандъкова! Има други медии, които подробно описват случая и потвърждават,че има престъпление.Самият Домусчиев е признал,че той е дал подкупа. Ако заловената с подкуп беше Фандъкова, сигурно тази статия щеше да е актуална, но не е.А това пък потвърждава и мнението,че журналистите жонглират с фактите,според поръчката, която им е дадена.Едва ли има някой,който вярва,че в България има поне един журналист,който да не пише по поръчка от някоя партия или лоби….

  6. „Знаете ли, че всеки един строеж трябва да има задължителен процент озеленяване – обикновено 30 или 40%. Тоест от имота една трета трябва да е райграс и дървета, останалото сграда. Ако видите такова нещо някъде из града, моля пратете ми го на снимка. Архитекти и кметове приемат обекти без този процент озеленяване. Иванчева им иска постигане на процента озеленяване. Без никакъв компромис. А инвеститорите в „Младост” са били толкова сигурни, че ще им се разпише срещу съответната сума, че са строили плътно на парцела, без дори да си помислят да постигат озеленяването. И в момента, в който на хората им писна и избраха Иванчева строителите се видяха в чудо как да преправят сгради.
    Знаете ли, че на една среща г-жа Фандъкова заяви, че няма как да се обезщетяват собственици на реституирани парцели, за да не строят в междублокови пространства и паркинги. Нямало как да се намерят толкова пари от бюджета. Фандъкова забрави, че много от терените всъщност са разпродадени на парче от Столична община…
    Няколко думи за самото активно мероприятие. Уж била следена с месеци, а прокурори и следователи се появиха със списък, подписан с вчерашна дата, за преписки за 10 строежа, част от които дори не са в конфликтни точки и са приключени отдавна. Не, че нещо, но едната преписка е от 2014 година. Хванаха ги да разкарват кашони с пачки, върху служебната кола, изложиха ги на витрината, медиите Му да поснимат точно ден преди да бъде направена пресконференция, на която Иванчева и Петрова да разяснят как партиите дружно гласуваха да падне защитата на зелените площи в София.“

    https://www.bulnews.bg/article/321171

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *