Home » Авторски страници

Те това ни е свободата – да бегаме

2018.03.04 Един коментар

Илюстрация: Рravoslaven-sviat.org

…Прибрал бе и кучето в собата. Простнал му едно старо вълнено елече зад вратата и Милко се беше навил на кравай. Не бях ходил от пет дни до село и старецът се беше изпренадал. Още във вторник “стабилността” ми беше блокирала колата, та чак днес успях да се изрина и да стигна до село. Взех и децата, та да бутат, ако закъсаме някъде.

Не знам, може би несъзнателно влязох в къщата на стареца с думите: “Честит празник”. И май сгреших.

“Какъв празник, бе! Едно време, по турско, дедото на дедо ти Цветан (дядо Андрей, баба ми е разказвала за него) е ходил на гурбет в Америка и като се е върнал е направил къща. А сега си продават къщите, за да бегат у Америка и да се не връщат. И у Америка бегат, не у Русия. Те това ни е свободата. ДА БЕГАМЕ. Мани ме мене, бегат младите и тук не остаа нищо. По турско чужди изедници са ни морили, а сега нашите си ни футат (ебават) майките. Тая е по-лоша робия. Мани, недей да ме сърдиш, яла да ти наточа едно шише бело вино.”

Старецът има две деца, четири внука и не знам колко правнуци. И живее с кучето. В едно село, което турците не са затрили, но “нашите изедници” ще го направят. Едно от стотиците убивани и умиращи села и градчета.

Само един миг от другата реалност в държавата на мафията.

Мафията, срещу която БОЕЦ водим битката си и дано ни стигнат силите да изринем това зло. Робия.

Та, честит Ви празник, българи.

 

Георги Георгиев,

3.03.2018 г.

One Comment »

  • П.Петров said:

    Това е историята на един мой приятел, който живее в Холандия и работи в Германия.
    До неговата къща се продавало голямо място. Взел заем и го купил. Взел под наем машини и го засадил с царевица. Работил от време на време събота и неделя. От печалбата си изплатил заема. Даже си купил трактор, я жена му си посадила зелечуци и ги ядат пресни. Ако е в България, някои ще му оберат реколтата, или ако плати да му я пазят, няма да има печалба. Иначе имаме почти същиа брой полиция и съдии. Остава да се чудим защо нашите села линеят. Казват, който сам си го направи, никой не може да го направи по лошо. Може и да не е така.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.